Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Mange kom til foredrag med tidligere borgmester

Salen var fyldt med tilhørere, da Frederikshavns forhenværende borgmester og tidligere folketingsmedlem Jens Christian Larsen fortalte om sit liv og sine oplevelser. 

 

Det var Haldbjerg-Vangen Grundejerforening, der havde arrangeret det populære foredrag i Sognehuset i Understed.

Grundejerforeningens formand, Bjarne Krogh-Pedersen, bød velkommen til de mange fremmødte og ikke mindst til Jens Christian Larsen.

Han kom vidt omkring i sin fortælling, som han havde døbt "Øksnebjerg – herfra min verden går". En titel, der havde sit udspring i H.C. Andersens "I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme", så det var naturligt at starte aftenens beretning med netop den som fællessang.

I løbet af beretningen kom Jens Christian Larsen ind på ungdomsårene, og hvordan han var blevet skolelærer og skoleinspektør på Gærum Skole efter først at have fået sig en handelsuddannelse. Han fortalte om, hvordan han og hustruen Edel havde erhvervet hans barndomshjem, og han berettede om både de mange år i Frederikshavns Byråd og om tiden i Folketinget.

I kaffepausen midt på aftenen var det muligt at kigge i en større samling af scrapbøger, som Gurli Thomsen fra Haldbjerg havde medbragt fra sine mange år i byen. Bøgerne gav en levende historisk beretning om Haldbjerg dengang og nu.

De næste arrangement i den aktive grundejerforening bliver den traditionelle tøndeslagning til fastelavn på Industrivej 18 i Vangen, hvor der er præmier til de bedst udklædte.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Bjarne Krogh-Pedersen

FOTO: Bjarne Krogh-Pedersen

FOTO: Bjarne Krogh-Pedersen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close