Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.02.2020 | Af: Michael Frederiksen

M.A.R.S. i Fr.havn - et af verdens førende sites

COO Kim Thygesen (t.h.), M.A.R.S. Europe: - Vi får forespørgsler og har haft besøg af store operatører med komplekse opgaver, og alle er imponerede over forholdene her i Frederikshavn.
- Vi har allerede fået vores brand placeret som et af verdens førende sites, når det gælder recycling-værfter.

 

Det siger COO Kim Thygesen, M.A.R.S. Europe, der er i fuld gang med at forberede arbejdet på Frederikshavn Havn. Endnu render der ikke medarbejdere rundt med orange arbejdstøj på virksomhedens 200.000 kvadratmeter store site på etape 1 af den store havneudvidelse i Frederikshavn, men det varer ikke længe, før det sker.

Lige nu arbejdes der på højtryk på kontoret på Sandholm 55, hvor foreløbig ni medarbejdere har travlt med blandt andet indretning af sitet. Det gælder design af affaldslager, detaljerede beskrivelser af procedurer, metodebeskrivelser, løftesystemer, risikovurderinger og mange andre komplekse opgaver.

- Vi får forespørgsler og har haft besøg af store operatører med komplekse opgaver, og alle er imponerede over forholdene her i Frederikshavn. Vi har et innovativt site, og operatørerne siger til os, at de aldrig har set noget lignende i hele verden, oplyser Kim Thygesen til Kanal Frederikshavn.

Især opgaven med genanvending af de to platforme fra Tyra-feltet gør Kim Thygesen stolt. Cirka 26.000 tons skal genanvendes. Projektet er et af de største af slagsen i Europa. Opgaven er at modtage, losse, rengøre, demontere og genvinde de to store produktionsplatforme.

- Vi er stolte over, at Allsesas og Total har tildelt os dette kæmpe projekt. Planen er, at vi modtager den første platform i august-september. De to store topsites og tre monduler vil - som planen er nu - komme med en uges mellemrum, oplyser Kim Thygesen.

Arbejdet strækker sig over seks-otte måneder, og første etape er en omfattende "rengøring".

Inden da skal to andre platforme genanvendes. De ligger allerede klar i Frederikshavn og venter på, at M.A.R.S. Europe går i gang. Det har tidligere været fremme, at de var i arrest, men det er ikke længere tilfældet. Arbejdet med disse to er forsinket, fordi Frederikshavn Havn var nødt til at foretage en større udskiftning af bunden i det baglandsareal, hvor M.A.R.S.’ skal neddele stålet fra, så det kan sendes til smelteværkerne.

- Vi glæder os enormt til, at M.A.R.S. trækker den første platform op på land og går i gang, så alle for alvor kan se, at nu sker der noget i Frederikshavn. Ikke mindst Tyra-feltet bliver fantastisk. Det er en kæmpe stor tillidserklæring til M.A.R.S. og Frederikshavn Havn, at et af Europas største recycling-projekter skal foregå her, mener administrerende direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn.

Kim Thygesen oplyser til Kanal Frederikshavn, at han mærker en nærmest ekstrem opbakning i Frederikshavn. Han uddeler blandt andet roser til havnen, kommunen og jobcentret.

- Jeg tror ikke, at vi ville have oplevet samme grad af åbenhed andre steder i Danmark. Jeg har en teori om, at det skyldes, at Frederikshavn har udviklet en metode til overleve, som gør, at byen ser muligheder. Det har været meget behageligt at komme hertil, siger Kim Thygesen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close