Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

MARTEC udnævner Jeppe til Årets Underviser

Jeppe Larsen-Ledet: - Jeg er meget beæret over udnævnelsen. Specielt når jeg ved, at det både er kolleger og studerende, der har stemt.
Det virkede umiddelbart som en helt almindelig onsdag, da studerende på maskinmesteruddannelsens 4. semester på MARTEC satte sig til rette lige efter frokostpausen.

 

Underviseren trådte ind ad døren, og roen sænkede sig. Med rolig autoritet stillede han sig op foran forsamlingen og indledte undervisningen på sin sædvanlige facon – med højt humør og en uformel tone.

Få minutter inde i den indledende snak blev undervisningen forstyrret. Døren sprang op, og ind kom cirka 20 personer fra maskinmesteruddannelsens 8. semester og ansatte fra MARTEC med blomster og kage og den officielle udnævnelse af Jeppe Larsen-Ledet som nomineret til Årets Underviser på de maritime uddannelsesinstitutioner.

- Jeg blev lidt chokeret, da der pludselig stod 20 ikke-inviterede folk i mit klasselokale. Men da jeg kunne se, at surprise-holdet havde både kaffe og kage med, var jeg straks klar over de kom med godt nyt, griner Jeppe Larsen-Ledet og fortsætter:

- Men jeg er meget beæret over udnævnelsen. Specielt når jeg ved, at det både er kolleger og studerende, der har stemt.

Prisen er oprettet for at hædre Danmarks bedste undervisere og sætter dermed fokus på den gode undervisning. Det kan blandt andet være gennem fornyelse, bringe ny teknologi ind i undervisningen, evnen til at engagere de studerende og pirre deres nysgerrighed for på den måde løfte deres passion for deres studie.

- Vi har mange fantastiske undervisere her på MARTEC, som hver eneste dag inspirerer og klæder vores studerende på til at varetage jobs til lands og til søs. Med denne pris har vi lejlighed til og mulighed for at smide nordjysk beskedenhed og dansk jantelov på porten – og fremhæve én af vores super dygtige undervisere. Det er en kæmpe fornøjelse at kunne hædre Jeppe for hans fremragende undervisning. Det er altid svært at fremhæve en underviser frem for en anden, men det gør vi i dag, og jeg er glad for, at vi i fællesskab med undervisere og studerende har nomineret Jeppe som årets underviser her på MARTEC. Jeppe er en stærk kandidat til at vinde den nationale undervisningspris, mener direktør på MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Jeppe Larsen-Ledet er valgt på baggrund af sin evne til at formidle vanskeligt stof på en inspirerende måde. De studerende nyder godt af hans konstruktive feedback samt hans evne til at inddrage de studerendes feedback i udviklingen af sin egen undervisning. Han går til faget med et kritisk syn og undersøger altid tingene fra mange vinkler. Det viser sig blandt andet, når han flere uger i streg aktiverer sine kollegaer med spørgsmål omkring en specifik betragtning, som han ønsker at forstå i dybden.

- Jeppe har altid fokus på undervisningen og de studerende, herunder nye idéer til undervisningen, refleksioner over diverse beslutninger, spørgsmål vedrørende praksis og så videre. Altid med henblik på at forbedre læringen eller undervisningsmiljøet for de studerende. Det er blandt andet dette engagement, som gør Jeppe til noget helt særligt og til en værdig kandidat til at modtage prisen, fortæller vicedirektør på MARTEC, Brian Thomsen.

Jeppe Larsen-Ledet er pragmatisk anlagt, når det kommer til for eksempel anvendelsen af nye undervisningsmetoder. Med en fortid som Dual Officer og håndværksmæssig baggrund som elektriker trækker han ofte på sin praktiske erfaring og skaber en rød tråd mellem teori og praksis i sin undervisning. Dette kommer ofte til syne i hans lyst til at søge eksterne samarbejder, eksempelvis gennem virksomhedsbesøg og når han tager fat i erhvervet for at få opklaret faglige spørgsmål relateret til undervisningen.

Alle de maritime uddannelsesinstitutioner i landet indstiller deres kandidat. Herefter udvælger en jury, bestående af ansatte og studerende fra de maritime uddannelsesinstitutioner, den endelige kandidat. Kandidaten bliver præsenteret for rektorkollegiet for de maritime uddannelsesinstitutioner, som indstiller den udvalgte underviser til ministeriet. 27. marts 2020 finder overrækkelsen sted i København. Prisen omfatter et pengebeløb på 500.000 kroner, hvor 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.00 kroner går til udviklingsaktiviteter, der skal understøtte et godt og engagerende undervisningsmiljø.

Med udsigten til det videre forløb siger Jeppe Larsen-Ledet:

- Jeg er ikke meget for udnævnelser, rampelys, omtaler og priser som sådan, og derfor er jeg spændt på det videre forløb i processen. Men med udsigten til, at prisen kan være med til at gavne MARTEC, det at være underviser og ikke mindst de studerende, er det mig en stor ære at repræsentere MARTEC i konkurrencen.

Der bliver uddelt priser til i alt syv undervisere; to fra universiteterne, to fra professionshøjskolerne, én fra erhvervsakademierne, én fra udbyderne af de højere kunstneriske uddannelser og endelig én fra de maritime uddannelser.

 

BillederTilføj billede


FOTO: MARTEC

FOTO: MARTEC

FOTO: MARTEC

FOTO: MARTEC

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close