Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2021 | Af: Jørn Spelling

Maskinhallen bød på sprudlende musikalitet

En dejlig aften med Jane & Shane for et lydhørt publikum, der var mødt talstærkt frem.
Fredag aften bød på herlig underholdning i Maskinhallen af den engelsk/irske duo Jane & Shane. Som de indledningsvis sagde, havde corona-perioden gjort, at de havde ligget stille i halvandet år, hvor de kun havde set hinanden via skærm. Så det var stort, at de nu igen kunne spille live, og at folk nu endda måtte synge med. Den lange periode havde nu ikke gjort det musikalske par mindre fingerfærdige.

 

De ville gerne have haft John Sheahan (kendt fra Dubliners), som de tidligere har været på turne med, med på scenen, men på grund af alder (han har passeret de 80 år) var han ikke så glad for at rejse. Men jeg må sige, at det nu heller ikke havde været nødvendigt med endnu en violinist. Jane Clark dansede og swingede smilende rundt, alt imens fingrene løb hurtigløb over violinstrengene og Shane Donnelly høvlede løs med akkorder i et forrygende tempo på mange numre.

Repertoiret strakte vidt og bestod både af traditionelle sange (for eksempel Finnegans’s Wake, Molly Malone og The Black Velvet band), egne sange (som Shanes fine sang From Galway to Memphis - om en ældre kvinde, der drømte om at møde The King og Lock Man, om slusemanden, der foretrak at komme hjem til familien hver dag i stedet for at sejle ud i den store verden). Der var jigs og reels med masser af temposkift, og i alle numre strålede spilleglæden ud af de to.

Ganske overraskende havde Jane Clark valgt Se min kjole til fællessang – smukt udført med violinsolo og lækre becifringer.
Aftenen sluttede med fællessang på Those were the days, som gled over i en russisk folkemelodi og til allersidst – efter stående ovationer - et følsomt instrumentalnummer The Smallest Things.

En dejlig aften for et lydhørt publikum, der var mødt talstærkt frem.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørn Spelling

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close