Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.01.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Masterplan Sæby: Nu er Sæby klar til action

Hvordan skal udviklingen formes i en by som Sæby? Det var der mange gode svar på, da Frederikshavn Kommune havde inviteret foreningerne i Sæby til møde om den nye Masterplan Sæby.

 

Vandsportens Hus, Sæby skal være Danmarks eventby nr. 1, ungdomsboliger, så de unge bliver lidt længere i Sæby, ansættelse af en fundraiser i kommunen. Idéerne og det gode humør var der fra start, og de ekstra stole blev hentet, da arbejdet med Masterplan Sæby blev sat i gang på det første af to borgermøder. Møderne på Hotel Viking skal bruges til at klarlægge handlekraften i Sæby forud for, at det konkrete arbejde med udviklingen af byen går i gang. Generelt var der tilfredshed med Masterplanen, og stor vilje til at deltage i arbejdet med at få tingene til at ske.


- Masterplanen er et udtryk for, at politikernes opmærksomhed er vendt fuldstændigt mod Sæby lige nu. Så derfor opfordrer jeg alle til at se fremad og tage del i arbejdet med at finde frem til, hvad der skal ske for at skabe en positiv udvikling for Sæby, og opnå de mål vi sammen sætter os, siger Mogens Brag (V), formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Til dette første møde var det foreningerne, der var inviteret. Næste gang, 1. februar, er det alle sæbynitternes tur til at komme til orde og deltage i at skabe udviklingen. Men allerede nu står det klart, at Sæby gerne vil i kontakt med omverdenen. Både for at tiltrække nye borgere, men også både turister og nye investeringer står højt på ønskelisten. Og man skal være klar til at se byen med nye øjne:

- Vi har lange ventelister til boliger i Sæby og kunne sagtens leje flere ud, hvis de havde den rette beliggenhed. Vi tror også, baseret på undersøgelser af målgruppen, at vi kan tiltrække pendlere og tilflyttere, hvis vi byggede flere attraktive boliger til udlejning det rigtige sted i byen, siger direktør i Frederikshavn Boligforening, Kim Madsen.

Flere foreninger havde forberedt sig på mødet og italesatte, at blandt andet bosætning og tiltrækning af arbejdskraft kræver opmærksomhed. Arbejdet med at skabe synlighed om Sæby som en attraktiv by at bo i, er en opgave, der hviler på alles skuldre. Alle sæbynitter er ambassadører for Sæby.

- Vi må ikke være blinde for, at det kan være svært at skaffe arbejdskraft, derfor skal vi blive bedre til at tiltrække højtuddannede og specialister. Bosætningsmulighederne bør være mere attraktive, og vi skal turde mere som by, siger Kim Müller, der er teknisk direktør på Roblon og medlem af Frederikshavn Erhvervsråd og Sæby Erhvervsforening.

Masterplan Sæby er blevet til på baggrund af over 900 input fra borgere, virksomheder og foreninger. Planen skal opfattes som et forslag til, hvilke muligheder byen Sæby har for at blive klar til fremtiden - i overensstemmelse med bevarelse af eksisterende kvaliteter.

- Det kræver mod og vilje at udvikle Sæby. Og det kræver respekt for det Sæby, der skal bevares. Men vi må ikke tøve, for det er nu vi har muligheden for at gøre en forskel for Sæby. Foreninger, borgere, erhverv og Frederikshavn Kommune skal sammen arbejder for at hjælpe Sæby ind i fremtiden, siger Anders Brandt Sørensen (S), forman for Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close