Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Meget sjælden dværgørn set over Skagen i dag

Der er nu set 12 dværgørne i Skagen ud af kun 18 danske fund.
En sjælden dværgørn af den mørke form blev i eftermiddag set over Skagen af 75 birdere (fuglekiggere). Det er første gang, at denne sjældne ørneart fra Sydeuropa gæster Danmark i seks år. 

 

Der er nu set 12 dværgørne i Skagen ud af kun 18 danske fund, alle fra årene 1980-2020, oplyser ornitolog Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation.

Varmen ramte Danmark og Skagen i dag, og det gav hele 14 rovfuglearter over Skagen bevidnet af over 100 birdere.

- Derudover var dagen helt kanon heroppe, idet vi så både islommer, lille skrigeørn, hedehøg, aftenfalke, biæder, citronvipstjert og lapværling, siger Rolf Christensen.

Dværgørnen er en lille ørn kun på størrelse med en musvåge, og den har et vingefang på blot 110-132 cm. Den findes i to faser, en mørk og en lys. Den mørke dværgørn er brun i flere nuancer med lyse bånd over vingen og en trekantet hale. Der er et hvidt felt foran på hver vinge.

Dagens fugl var en mørk fase, og fuglen sås senest kl. 17.38 gå ned i en granskov nord for genbrugspladsen på Buttervej nord for Skagen by, hvor den måske vil blive set igen i morgen, når den går op med den første termik. Dværgørnen blev opdaget kl. 16.55.

Dværgørne kommer meget sjældent til Danmark fra Sydøsteuropa eller Sydvesteuropa (Spanien og det sydlige Frankrig) om foråret i forbindelse med et forlænget træk fra Afrika syd for Sahara (vinterkvarteret), forbi ynglepladserne og op mod 2.000 kilometer for langt mod nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Grenen Fulgestation

FOTO: Grenen Fuglestation

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close