Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.03.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Mere forudsigelighed - hvor ville det være rart

Borgmester Birgit S. Hansen: - I dag har vi haft borgmestermøde med regionen. Her aftalte vi, at informationsniveauet skal op.
Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Hvor ville det være rart, hvis der var mere forudsigelighed i forhold til:

 

Hvor kan man blive testet for Corona?
Er det svælg eller næsepodning?
Hvor kan man blive vaccineret?
Og hvilken dato?
Hvordan booker man tid?

Det er ikke for at fralægge ansvar, men det er ikke en kommunal opgave. Vi får dog rigtigt mange henvendelser om test og vacciner. Det kan jeg i den grad godt forstå. Og kommunen forsøger at svare, hvor vi kan, men ikke mindst giver vi alle spørgsmål og kritik fra vores borgere og virksomheder videre, ligesom vi holder presset for flere test- og vaccinationssteder i vores kommune.

Kommunen hjælper med at kontakte de ældste borgere (målgruppe 2, 65+, som modtager praktisk bistand og personlig pleje og målgruppe 3, +85-årige), der indkaldes til Corona-vaccination, så man ikke oplever at miste tid, hvis man ikke har fået set i e-boks eller ikke har set brevet i postkassen.

Vi hjælper også med at anvise test-og vaccinationsteder i vores kommune, og vi hejser gentagne gange flaget, at det er vigtigt med test- og vaccinesteder tæt på borgerne.

Kommunen sætter personale på til at hjælpe med det praktiske på vaccinationsstederne, når de ældste borgere skal vaccineres, selvom det er en regional opgave at vaccinere. Det gør vi fordi, vi meget gerne vil bidrage til, at det går mere gelinde. For der er tvivl og usikkerhed, når test strategier ændres, og når der er så lidt forudsigelighed om, hvornår vaccinerne kommer, og når teststrategier jævnligt ændres fra national side, som f.eks. lige er sket i forhold til virksomhederne mulighed for at få testere ud.

I dag har vi haft borgmestermøde med regionen. Her aftalte vi, at informationsniveauet skal op.

Der er i den grad nødvendigt, når der er så lidt forudsigelighed.

Massiv testning, smitteopsporing og vaccination er vejen frem, så vi kan få mere åbnet i vores land. For det skal vi! Have genåbnet.

Og vejen derhen skal vi prøve at gøre mere logisk.

Højt kommunikationsniveau er afgørende.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close