Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Messefald: Konfirmand var eneste gæst i kirken

Der var søndag formiddag messefald i Bangsbostrand Kirke. Det vil sige, at den planlagte gudstjeneste blev aflyst, fordi kun én person dukkede op.

 

Det var første gang i tre uger, at landets kirker inviterede indenfor til gudstjeneste, men i sydbyen i Frederikshavn var en konfirmand eneste fremmødte - ud over præsten, kordegnen, kirketjeneren, organisten og kirkesangeren.

- Det er første gang i mine otte år i Bangsbostrand Kirke, at vi oplever messefald, siger Niels Ole Sørensen, organist og daglig leder i Bangsbostrand Kirke, til Kanal Frederikshavn.

I de to andre bykirker i Frederikshavn var der i alt 27 kirkegængere: 12 i Abildgård Kirke og 15 i Frederikshavn Kirke.

Niels Ole Sørensen er medlem af en Facebook-gruppe for organister, og herfra lyder meldingen, at de fleste kirker samlede mellem tre og lidt over 20 mennesker til den første fysiske gudstjeneste i tre uger.

- Jeg har ikke hørt om andre end os med messefald, oplyser han.

Niels Ole Sørensen er spændt på, om menigheden bliver væk igen på søndag, når der kl. 10.30 er gudstjeneste med Minna Margrethe Bach Winsløw.

- Oplever vi endnu et messefald, mener jeg, at menighedsrådet bør tage stilling til, om vi skal fortsætte eller søge biskoppen om tilladelse til at aflyse, så længe landet er ramt af hårde corona-restriktioner, siger Niels Ole Sørensen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close