Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Metodistkirken holder Landsmøde i Strandby

Hvordan gør vi verdensmålene til vore mål som borgere og som kirke? Det vil borgmester Birgit S. Hansen give et bud i aften kl. 20.00, hvor alle er velkomne i Strandby Metodistkirke.
Strandby danner i disse dage ramme om Metodistkirkes Landsmøde, hvor det nu efter to års corona-pause igen er muligt at mødes fysisk. Det er niende gang, at Landsmødet finder sted i Strandby, som har en af de største danske metodistmenigheder.

 

- Landsmødet rækker ud over kirken selv og inspirerer til at være kirke og kristen i den tid, vi lever i, og derfor er FNs Verdensmål omdrejningspunkt. Det både udfordrer og opfordrer til samarbejde på tværs af kirke og samfund. Menigheden i Strandby har valgt temaet "Hjælp os at dække et langt bord i verden...", siger Mark Lewis, præst i Strandby Metodistkirke.

Han suppleres af sin kollega, Louise Aaen:

- Det trækker på Bibelens vision om fred og ligeværdighed, et aktuelt emne, set i lyset af verdens klimakrise og de store uligheder i menneskers vilkår, også i skyggen af krigen i Europa, hvor også Strandby menighed har været aktiv i hjælpearbejdet for Ukraine og ukrainske flygtninge.

Hvordan gør vi verdensmålene til vore mål som borgere og som kirke? Det vil borgmester Birgit S. Hansen give et bud i aften kl. 20.00, hvor ALLE er velkomne i Strandby Metodistkirke. Birgit S. Hansens oplæg er til eftertanke og samtale om kommunerne og verdensmålene - hvordan gøres verdensmål til hverdagsmål?

Ud over de lokale vil mere end 100 delegerede fra hele landet samt gæster fra den tyske og flere nordiske konferencer mødes i Strandby, som har en af de største danske metodistmenigheder, og som en meget stor verdenskirke er det derfor naturligt for metodister med internationale gæster.

Årets landsmøde samles et historisk sted. Metodistkirken har haft sin plads i samfundet med en mangfoldighed af aktiviteter og markeringer af vigtige begivenheder i menneskers liv gennem mange år. I år er ingen undtagelse. Lørdag markeres metodistspejdernes 100-års jubilæum. Det er endvidere 60 år siden, at det første Landsmøde fandt sted i Strandby, og siden dengang er det nu ottende Landsmøde, som finder sted i byen.

Det er i år 100 år siden, den første metodistpræst fik ansvar for Strandby som en prædikeplads under Frederikshavn Metodistkirke. Det er 75 år siden den første spejdertrop blev stiftet i Strandby, og 50 år siden MS Strandby blev en Combi-trop for både drenge og piger. Som landets største spejdergruppe bliver dette behørigt fejret med bål og brand på SpejderFarmen i udkanten af byen lørdag aften.

- Her vil det helt sikkert gå i fisk, skriver spejderne med baggrund i byens maritime tilknytning og store erhverv.

Lørdag eftermiddag kl. 13.30 er der gratis adgang til ÅBEN familiekoncert i Strandbyhallen, "Grøn som en abe" med Lise Petersen Band.

Det bliver aktive dage i Strandby, hvor alle er velkomne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close