Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Mikkel Retsloff bliver certificeret løbetræner

Mikal Toft og Mikkel Retsloff markerer samarbejdet med opstart 7. juni af en løbecamp for op til 10 personer.
Nu kan du få tilknyttet en personlig løbetræner i Frederikshavn. Mikal Toft & Co. i Kattegat Silo har indgået en aftale med 33-årige Mikkel Retsloff, som er ved at blive certificeret løbetræner i DGI.

 

- Vi vil blandt andet gerne have fat i de motionister, som vil rykke sig lidt mere, dem, der vil slå personlig rekord, og dem, som måske bare har mistet motivationen. Jeg har en masse metoder, der kan hjælpe, forklarer Mikkel Retsloff.

Han går meget op i løbeteknik. Løb er ikke bare løb. Det handler meget om løbe-økonomi.

- Det vil sige, at det gælder om at bruge så lidt energi som muligt på at løbe hurtigt. Så kommer du hurtigere frem og bliver mindre skadet. Det gælder ganske enkelt om at løbe rigtigt fra start af, siger Mikkel Retsloff.

Han tilbyder sine klienter strukturerede, personlige træningsprogrammer, som varer minimum 12 uger. Det er muligt at træne individuelt eller i grupper. Samarbejdet med Mikal Toft & Co. markeres med opstart 7. juni af en løbecamp for op til 10 personer.

Mikkel Retsloff begynder med at stille sine klienter 10 spørgsmål.

- Så kan jeg med min viden og erfaring vurdere, hvad deres behov er, og hvordan de skal træne. Det handler blandt andet om ikke at løbe i det samme tempo, og du skal minimum løbe tre gange om ugen. Her skal du som basis have et hurtigt løb, et mellem hurtigt løb og en lang, stille tur.

Mikkel Retsloff er desuden stor tilhænger af 80-20-modellen. Det betyder faktisk, at 80 procent af løbeturen skal foregå i et så lavt tempo, at man kan snakke, mens man "løber".

- Så tænker mange, at man skal løbe langsomt og ikke får noget ud af det, men det gør man faktisk på lang sigt, og du minimerer dine skader, siger Mikkel Retsloff.

Han stammer fra Hillerød, hvor han begyndte at dyrke atletik som ni-årig. Han nåede at blive dansk mester og sjællandsk mester flere år i træk i 60 meter, længdespring og højdespring, men det var slut med atletikken, da han som 13-årig flyttede til Læsø, fordi hans far fik job som skovfoged.

Fra Læsø gik turen til Aalborg, men kærligheden bragte for flere år siden Mikkel Retsloff til Frederikshavn, hvor han også er aktiv i byens gamle atletikklub, FAK 66, som nu er en ren løbeklub.

Her forsøger han at give klubbens og dens medlemmer ny energi, blandt andet med mere tekniktræning

- Det er ikke svært at finde et hyggeligt løbefællesskab, men der er også folk, som efterlyser mere struktureret løbetræning. Det hjælper jeg nu med i FAK 66, fortæller Mikkel Retsloff.

I første omgang er han løbetræner i fritiden. I den forbindelse er han stoppet som butiksassistent i Intersport Frederikshavn. I hans kommende lagerjob er der hverken aften- eller weekendarbejde, hvilket gør det muligt også at være løbetræner.

Mikkel Retsloffs favoritdistance er 10 kilometer, som han løber på godt 36 minutter. Derudover satser han på at gennemføre en halvmaraton i år på under en time og 20 minutter. Han har også tilmeldt sig 24 Timer Ved Havet 28.-29. maj i Sæby - vel at mærke i solo-klassen.

- Det er fedt lige at prøve, hvad der sker med kroppen, når du løber i 24 timer, smiler Mikkel Retsloff, der håber, at han når at tilbagelægge 160 kilometer i Sæby.

I søndags løb han en "lille" træningstur på 58 kilometer fra kl. 04.30 til 10.30.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close