Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Minister: Sæby mangler ungdomsuddannelse

Foto: Les Kaner
Sæby er et af de postnumre i Danmark uden for de fire store byer, der har 10.000 indbyggere eller flere, men som ikke har en ungdomsuddannelse. Det vil regeringen nu lave om på.

 

Socialdemokratiet har siden overtagelsen af regeringskontorerne lagt vægt på, at de ønsker at decentralisere Danmark.

Det gælder blandt andet på sundhed, politi, arbejdspladser og uddannelse, og nu kommer regeringen snart med et nyt udspil, der skal gavne Sæby.

Regeringen ønsker nemlig, at Sæby skal have en ungdomsuddannelse, fordi Sæby er én af de 15 byer, der har over 10.000 indbyggere (indenfor postnummeret), men ikke en ungdomsuddannelse.

- Jeg synes faktisk, at det er ret rystende, at vi har 15 byer med mere end 10.000 indbyggere, der ikke har en ungdomsuddannelse, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

Hver dag er der blandt andet 500 fra Sæby, der pendler til andre byer for at gå på en ungdomsuddannelse, skriver Børne- og Undervisningsministeriet, og netop dét, at man har en ungdomsuddannelse tæt på, betyder noget for de unge og deres valg, fortæller ministeren.

- Dét at have en ungdomsuddannelse betyder noget for, i hvor høj grad de unge tager en uddannelse, og i hvilket omfang de falder fra de uddannelser, de har påbegyndt.

Regeringen har endnu ikke fastlagt hvad det er for nogle uddannelser, der skal ligge hvor.

Regeringen forventes desuden at komme med et konkret udspil senere.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close