Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.09.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Minister vil arbejde for flere lejeboliger på Læsø

Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad er opmærksom på, det kan være en udfordring at få lavet billige lejeboliger på for eksempel Læsø.
Flere lejeboliger på Læsø. Det kan blive virkelighed, lød det fra bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad, da han fredag besøgte Læsø i anledning af det årlige møde mellem en fast kreds af danske ø-borgmestre.

 

Der var flere fælles udfordringer for de danske øboere på dagsordenen, da fem borgmestre fra danske øer tog imod bolig- og indenrigsminster Kaare Dybvad (S). Og ministeren var lydhør over for de problemer, borgmestrene fremlagde.

- Vi talte blandt andet om, hvordan de sørger for at få flere lejeboliger, hvordan de får omstillet færgedriften og hvordan man får udviklet turisterhvervet. Det er noget af det, de synes vi kan gøre bedre fra Christiansborgs side, siger Kaare Dybvad til TV2 Nord.

Læsø har brug for billige lejeboliger, så man kan tiltrække arbejdskraft og nye indbyggere. Det er det et af de største ønsker, lyder det fra plejehjemsleder Hanne Bjørnlund.

- Det vil hjælpe tror virkelig meget, hvis man kunne tilbyde en bolig, samtidig med man får ansat sygeplejersker, siger hun.

Kaare Dybvad er opmærksom på, det kan være en udfordring at få lavet billige lejeboliger på for eksempel Læsø.

- Det er lidt dyrere at bygge på Læsø og nogle af de andre steder, fordi man skal have transporteret materialer, og det bliver vi nødt til at tage alvorligt på Christiansborg, siger ministeren.

De fem ø-borgmestre mødes fast en gang eller to om året hos hinanden for at drøfte fælles problemer og løsninger på tværs af partiskel.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close