Gå til hoved-indhold
27 oktober. 2023

Morgenmøde med fokus på de unges trivsel på lærepladsen og arbejdspladsen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Handelsskole og Erhvervshus Nord inviterer til morgenseance med fokus på unges trivsel på lærepladsen, hvor op mod hver fjerde falder fra. Det er et problem for den unge selv, arbejdspladsen og samfundet.

Over et rundstykke og en kop kaffe kan de lokale virksomheder tirsdag morgen 7. november blive inspireret til, hvordan man får succes som læreplads og arbejdsplads for unge.

Op til hver fjerde af de unge på erhvervsuddannelserne afbryder nemlig forløbet på deres læreplads før tid, viser statistikker. En del af disse afbrud skyldes generationskløft og dår­ligt match. Det er et problem for den unge, for virksomheden og for samfundet, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Derfor sætter Erhvervshus Nord og Frederikshavn Handelsskole fokus på det gode match og trivsel på lærepladsen.

- De yngre medarbejdere er i høj kurs nu og i fremtiden, hvor arbejdskraft bliver en mangelvare i takt med, at den store babyboomer-generation siger farvel til arbejdsmarkedet. Og de kan tillade sig at stille krav, for de er så få, at der bliver mangel på dem. Derfor er det vigtigt, at vi som ledere og virksomheder forstår dem, siger Niels Bay Christensen, der er erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

På mødet kan man møde Søren Østergaard, Ph.D og leder af Center for Ungdomsstudier (CUR) med foredraget "DE ER ORDENTLIGT ZYGE” – velkommen til generation Z & Y på arbejdsmarkedet." Han vil fortælle om,  hvordan man som en virksomhed kan rumme såvel elever som nye yngre med­arbejdere, der ofte har helt andre forventninger til arbejdslivet. Der vil også være en ung stemme i form af Thomas Vestergaard, der er detailelev i Føtex Frederikshavn, som fortæller om vigtigheden af en god læreplads. Anette H. Sørensen, der er lærlingekoordinator for 12 maritime virksomheder, fortæller om de mange erfaringer, som hun har gjort sig for at skabe et godt fællesskab og en god læretid for den unge.

Sidste år deltog godt 85 personer i et lignende arrangement, og Brian Andersson, direktør for Frederikshavn Handelsskole, håber igen på en stor interesse fra erhvervslivet:

- Vi er som lokal uddannelsesinstitution optaget af, at vores elever får en succesfuld overgang til læretiden i en virksomhed – både af hensyn til den unge og vores lokale virksomheder. Vi har heldigvis et rigtig godt samarbejde med vores lokale erhvervsliv for en god og tæt dialog er vigtig for at kunne bygge en succesfuld bro mellem tiden på skolen og ude i virksomheden i lære, som er en helt anden hverdag. Vi håber at se en masse virksomheder til arrangementet, så vi sammen kan blive klogere på de unges trivsel og en succesfuld læretid, siger Brian Andersson.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding her.

Arrangementet er én aktivitet af mange i projektet Udvikling af livsduelighed blandt unge  – samarbejde mellem erhvervsskoler og lærepladser, som er støttet af Region Nordjyllands Uddannelsespulje. Frederikshavn Handelsskole er en del af projektet sammen med en række andre nordjyske skoler, herunder EUC Nord som er projektleder. Her arbejdes der med, hvordan man i et tæt samarbejde på tværs af erhvervsskoler og med virksomheder/lærepladser bidrager til at styrke elevernes livsduelighed med afsæt i fællesskabet og den enkeltes rolle heri.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...