Gå til hoved-indhold
13. december 2021 - kl. 18.12

Morten Messerschmidt virker oplagt nu

  • 1 af 2
    FOTO: Steen Brogaard
  • 2 af 2
    Efter Inger Støjbergs dom i dag virker Morten Messerschmidt som den mest oplagte formandskandidat i DF.
Af: Marcus Linkhorst

18-årige Marcus Linkhorst, som går i 3.g på Frederikshavn Handelsskole, blogger om politik på Kanal Frederikshavn: Inger Støjberg, der er hed kandidat til formandsposten i DF, er netop dømt skyldig i Rigsretten, hvor hun får 60 dages ubetinget fængsel. Hvor stiller det DF og de drømme de har med Inger Støjberg som formand.

Inger Støjberg er overrasket over, at hun blev dømt i Rigsretten.

DF kalder det en “meget hård dom”.

Det er ikke kun en hård dom for Inger Støjberg. Det er det også for DF, der går og drømmer om at få Inger Støjberg ind i partiet - og nogle en del medlemmer ønsker hende endda som formand.

For hvad får det af betydning for Inger Støjberg, at hun er blevet dømt? Hun kan meget vel blive stemt ud af Folketinget, hvis et flertal mener, hun er uværdig som medlem efter dommen.

Det må betyde, at folkene i DF holder vejret i disse dage, for Inger Støjberg er uden tvivl den mest populære formandskandidat, der er - også selvom hun ikke er medlem.

Men det er svært at se for sig, at Inger Støjberg kan blive formand for partiet, hvis hun stemmes ud af Folketinget som følge af dommen, hun har fået. Jeg kan også have min tvivl om, hvorvidt hun ønsker at fortsætte i politik, hvis et flertal stemmer hende ud.

Man kan derfor godt sige, at DF’ernes værste frygt - at Inger Støjberg blev dømt - blev til virkelighed i dag, for nu bliver det alt andet lige sværere at se Inger Støjberg som formand for Dansk Folkeparti.

Messerschmidt virker oplagt nu
Selvom Inger Støjbergs fremtid ikke er på plads endnu - DF eller ej?, politik eller ej? og formandsdrømme eller ej? - så virker Morten Messerschmidt som den mest oplagte formandskandidat nu.

Han er ganske vist også dømt i retten. En dom, han har anket til landsretten.

Men de to andre kandidater, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen, virker ikke som personer, der kan forene og samle DF. Her virker Morten Messerschmidt som et langt mere fornuftigt valg, og det er også min overbevisning, at han uden Meld og Feld-sagen ville have været formand for DF allerede nu.

En anden fordel for Morten Messerschmidt er, at han ønsker at have EU-parlamentarikeren Peter Kofod med sig som næstformand. Peter Kofod er nemlig uden tvivl en dygtig politiker med noget formandspotientiale, som de to andre - Dea Larsen og Høgh-Sørensen - ikke har i sig, og han er derfor oplagt til at tage over, hvis Morten Messerschmidt skulle blive kendt skyldig i landsretten og dermed ikke kan eller vil fortsætte som formand, hvis han vælges.

Én ting er i hvert fald sikkert: Det er ikke blevet mindre interessant at følge DF i den kommende tid efter dagens dom mod Inger Støjberg.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...