Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.11.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Move North bør have en aktiv fætter: Stay North

Søren Visti Jensen (SF): - Arbejdet for at få fremtidens dygtige unge folk til at blive, burde starte intensivt allerede i folkeskolens store klasser.
Byrådskandidat Søren Visti Jensen (SF) har skrevet dette indlæg: Move North er et kommunalt tiltag, der har til formål at tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft og deres eventuelle ægtefæller til vor nordjyske kommune.

 

Et godt og spændende tiltag, der har et glimrende perspektiv. Så må vi som nordjyder jo finde os i, at alt hvad der skal forekomme smart, nu om dage helst skal udtales på engelsk.

Men for at blive i det angelsaksiske hjørne, så skulle Move North måske have en lige så aktiv fætter, der så passende kunne kaldes Stay North. Sideløbende med at forsøge at tiltrække gode hjerner, burde vi måske gøre en øget indsats for at stoppe hjerneflugten – og de dygtige hænders søgen efter andre græsgange.

Arbejdet for at få fremtidens dygtige unge folk til at blive, burde starte intensivt allerede i folkeskolens store klasser. Øget fokus på kommunens virksomheder, hvad det er vi laver og lever af. Hvad det er vi efterspørger – både "på gulvet" og på kontorerne, ved tegnebordene og på ledelsesgangene. Gode faglærte til håndens arbejde ved vi, at vi kommer til at mangle – men jeg tror, der mangler bredere viden om, hvor mange spændende og attraktive stillinger der også findes her for de højtuddannede.

Her mangler der et grundlæggende oplysningsarbejde, som er en opgave, vi kommunalt bør tage noget mere på os – selvfølgelig i tæt samarbejde med relevante virksomheder.

Virksomhederne må inviteres mere ud på skoler og læreanstalter for at udbrede kendskabet til det lokale arbejdsmarked – og eleverne skal gennem praktikker og virksomhedsbesøg mere ud i det spændende og innovative erhvervsliv, der bogstaveligt talt udfolder sig lige uden deres egen gadedør.

På universiteterne og gymnasierne skal eleverne vide, at fremtiden ikke nødvendigvis kun er attraktiv langt borte fra hjemkommunen. Virksomhederne skal i højere grad "headhunte" (engelsk igen) sine medarbejdere direkte fra uddannelsesstederne.

Og i folkeskolen skal flere tvivlende forældre overbevises om, at det ikke kun er en gymnasieuddannelse, der sikrer deres håbefulde poder en god og sikker fremtidsstilling i det lokale. Det gode håndværk, det faglærte arbejde, skal i alles bevidsthed opgraderes til højstatus – hvor der oveni købet er gode penge at tjene og job at få, hvor de unge kommer fra!

Så kan vi forhåbentlig få flere af vore unge til at Stay North!

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close