Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

MT Højgaard skal renovere 538 lejligheder

Alle 538 boliger i 'Det Gamle Vesterport' i Frederikshavn står med renoveringen over for en større opgradering både indvendigt og udvendigt. Foto: MT Højgaard
MT Højgaard Danmark har vundet totalentreprisen på at renovere 538 boliger på i alt 40.654 kvadratmeter i "Det Gamle Vesterport" i Frederikshavn. Opgaven, der har en entreprisesum på 400 milloner kroner, udgør størsteparten af det samlede projekt.


 

Der er tale om en betinget kontrakt, som afventer byrådets godkendelse. Det forventes at ske på mødet i denne måned.

MT Højgaard Danmark er i forvejen i fuld gang med at renovere lejligheder i det nærliggende Lindebo, så denne opgave ligger lige til højrebenet. Lasse Sloth Andersen, afdelingsdirektør i MT Højgaard Danmark, glæder sig over endnu en opgave i Frederikshavn, hvor MT Højgaard Danmark har en lang historik.

– Vi er meget glade for at få lov til at renovere "Det Gamle Vesterport". Vi er lokalkendte i Frederikshavn, og det her er en opgave, hvor vi kan trække på vores erfaring fra vores mange andre renoveringsprojekter i hele Danmark. Det passer også perfekt, at vi kan udnytte stordriftsfordele ved at arbejde parallelt på "Det Gamle Vesterport" og Lindebo, der kun ligger 200-300 meter fra hinanden. Så det her var en opgave, vi gik meget målrettet efter, siger Lasse Sloth Andersen.

Største renoveringsprojekt i boligforeningens historie

De 20 boligblokke og fem rækkehusenheder i "Det Gamle Vesterport" er den ældste afdeling af Boligforeningen Vesterport – de ældste dele er fra 1946. Alle boliger står med renoveringen over for en større opgradering både indvendigt og udvendigt.

Alle boligblokke skal have nye facader med bedre isolering og nye vinduer, og de boligblokke, som ikke har fået skiftet tag for nylig, får også udskiftet tagene. Desuden skal alle altaner udvides, og indvendigt får alle lejligheder i bebyggelsen nye badeværelser.

- Vi ser frem til, at vi med renoveringen kan fremtidssikre kvarteret og skabe nogle tidssvarende og bæredygtige boliger. Vi har i de senere år gennemført flere store renoveringsprojekter, men dette er den største i boligforeningens historie. Vi er glade for og trygge ved at overlade opgaven til MT Højgaard, der har stor erfaring med netop denne type opgaver. "Det Gamle Vesterport" er det ældste af vores afdelinger og et klassisk byggeri fra efterkrigstiden. Det er vigtigt for os at udvise rettidig omhu, så "Det Gamle Vesterport" også fremadrettet er en attraktiv afdeling, siger direktør for Boligforeningen Vesterport, Steen Møller Andersen.

120 tilgængelighedsboliger
120 af lejlighederne skal igennem den helt store indvendige renovering. De bliver omdannet til såkaldte tilgængelighedsboliger, hvor der er niveaufri adgang og plads til at komme rundt i lejlighederne i en kørestol uden forhindringer. Det betyder blandt andet, at grundplanen i lejlighederne skal tilpasses, og at der etableres indvendige elevatorer i de fem boligblokke, hvor tilgængelighedsboligerne ligger.

Innovative løsninger
I samarbejde med bygherre har MT Højgaard Danmark fundet en række innovative løsninger, som både kan spare ressourcer og gøre renoveringen mere bæredygtig. For eksempel har man valgt at lade de gamle mursten sidde på facaderne og bygge isolering og en ny murstensfacade udenpå.

- Vi har prøvet at tænke i lidt anderledes løsninger, så vi kunne holde os inden for skiven økonomisk set. Ved at udnytte et højisolerende materiale bliver muren i sidste ende ikke meget tykkere, end hvis vi havde fjernet den gamle facade og bygget en ny op på mere traditionel vis. Samtidig sparer vi nedbrydning. Det er både en mere bæredygtig løsning, fordi vi får mindre affald, og en proces som er mindre generende for beboerne, fordi vi både støver og støjer mindre, fortæller Lasse Sloth Andersen.

MT Højgaard Danmark kommer til at udføre en stor del af opgaven i egenproduktion.

- Både murere, tømrere og betonarbejdere på projektet er vores egne folk. Det er med til at sikre en høj håndværksfaglig kvalitet og en konkurrencedygtig pris, at vi kan bruge vores egne medarbejdere, siger Lasse Sloth Andersen.

I den kommende periode skal projekteringen af projektet gøres færdig. Byggeprocessen går efter planen i gang i juli i år og løber over de næste tre et halvt år med forventet aflevering i vinteren 2026.

FAKTA OM RENOVERING AF "DET GAMLE VESTERPORT"
- Renovering af 538 almene familieboliger med et samlet boligareal på 40.654 kvadratmeter.
- 20 boligblokke med to eller tre etager samt kælder. Derudover fem rækkehusenheder med to etager og krybekælder.
- Der skal skiftes mere end 4.000 vinduer
- Mere end en million mursten skal bruges i de nye facader
- 451 badeværelser skal renoveres
- 383 altaner skal udvides
- 20 nye elevatorer skal etableres

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close