Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.08.2018 | Af: Michael Frederiksen

MultiCenter Frederikshavn - handling bag fine ord

Fra styregruppen ses Henrik Carlsen, FUF, Marianne Juul Rasmussen, FFK, og Hanne Enevoldsen, FG 90.
Stormødet på torsdag 30. august i FFK-Centret skal bruges til for alvor at kickstarte MultiCenter Frederikshavn.

 

- Vi har snakket længe og holdt mange møder. Nu skal der handling bag de fine ord, ønsker Henrik Carlsen, formand for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd.

Frederikshavn Firmaidræts Klub, FG 90 (gymnastik) JAM Frederikshavn (cheerleading) og Dance Studio Frederikshavn (dans) er de fire foreninger, som trækker det tunge læs. Det sker med støtte fra Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Idrætssamvirket Frederikshavn Kommune.

Under mottoet "Puls, initiativ og begejstring for fremtidens frivillige idrætsliv- og foreningsliv i Frederikshavn Kommune" inviterer styregruppen politikere, andre foreninger og erhvervsliv til stormøde om MultiCenter Frederikshavn.

Repræsentanter fra Holbæk Sportsby - en investering på 325 millioner kroner, som er under opførelse lige nu - Vejen Idrætscenter, Lokale- og Anlægsfonden samt Skagen Skatepark kommer og inspirerer de fremmødte.

Derudover bliver der mulighed for at stille spørgsmål til Anders Broholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, og Christina Lykke, formand for Sundhedsudvalget. Det er netop de to områder, som styregruppen ønsker skal samarbejde i MultiCenter Frederikshavn. Drømmen er at bygge 10-12.000 kvadratmeter, hvor der satses på sport, sundhed og street.

FG90, JAM Frederikshavn og Dance Studio Frederikshavn er i dag tre forskellige steder. FG 90 har de fleste aktiviteter i Arena Nord, men mangler plads til sine redskaber og er ramt af et utal af aflysninger på grund af det store aktivitetsniveau i Arena Nord. Dance Studio Frederikshavn er helt alene i et mørkt kælderrum på Hånbækskolen. Cheerleaderne har ingen fast sted at være, så de må konstant flytte rundt mellem Nordstjerneskolen, FFK-Centret, Badmintonhallen og andre steder.

Frederikshavn Firmaidræts Klub har FFK-Centret, men det trænger i den grad til en kærlig hånd. Ifølge centerleder Marianne Juul Rasmussen skal der investeres 14-15 millioner kroner i energirenovering, nye gulve og tag med mere.

Initiativtagerne glæder sig over, at borgmester Birgit S. Hansen og Anders Broholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, har sendt en støtteerklæring til MultiCenter Frederikshavn. "Vi håber meget, at styreguppen bliver i stand til at realisere den nødvendige finansiering af projektet. Derfor er det vores forhåbning, at fonde og organisationer kan se potentialet og med det afsæt yde økonomisk støtte til projektet", siger de blandt andet.

Med andre ord skal styregrupen ikke forvente direkte økonomisk støtte fra Frederikshavn Kommune. Det ærgrer Marianne Juul Rasmussen sig over, og hun håber, at der er politikere, som mere aktivt vil arbejde for et MultiCenter Frederikshavn.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er mange penge at spare, hvis vi får lavet et center, hvor der i høj grad også bliver fokus på sundhed. Lad mig nævne et eksempel: Frederikshavn har flest sukkersygepatienter i Danmark. Det bør vi gøre en mere helhjertet og effektiv indsats for at ændre, mener Marianne Juul Rasmussen.

Hun håber derfor, at der er politikere, som kan se fidusen i, at en investering i MultiCenter Frederikshavn med moderne sundhedsfaciliteter vil spare kommunen penge på andre områder.

- Vi appellerer også til erhvervslivet. MultiCenter Frederikshavn kan medvirke til at tiltrække arbejdskraft. Det er vigtigt, at vi tør være visionære. Vi siger, at vi er den lille storby. Lad os vise det, foreslår Marianne Juul Rasmussen.

Henrik Carlsen føler sig overbevist om, at erhvervslivet er klar til at gå med i projektet i samme øjeblik, som kommunen involverer sig mere aktivt.

Styregruppen har udset sig området i forlængelse af bagsiden af tribunen på Frederikshavn Stadion som hjemsted for MultiCenter Frederikshavn. Det vil sige på en del af fodboldbanen ved siden af stadion. Her er der store grønne områder ud mod Råholtvej og ved Nordstjerneskolen, der kan bruges til en lang række udendørs aktiviteter.

Hanne Enevoldsen fra FG 90 har de seneste mange år set, hvor stærkt udviklingen går i andre byer på fritidsområdet. 

- De mange frivillige i foreningslivet i Frederikshavn har i den grad brug for ny motivation og energi. Vi skal simpelthen videre nu, og det skal vi alle hjælpe hinanden med, siger Hanne Enevoldsen.

MultiCenter Frederikshavn vurderes at koste cirka 125 millioner kroner.

Stormødet begynder kl. 14.30 og slutter kl. 20.00. Det er muligt at deltage i hele mødet eller dele af mødet. Tilmelding til FFK på kontor@ffkcentret.dk senest mandag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close