Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.12.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ni lægehuse tilbyder corona-vaccination

De praktiserende læger i Region Nordjylland får mulighed for at vaccinere alle fra fem år og opefter mod coronavirus i deres egne lægepraksis. Det er ikke alle praktiserende læger, der tilbyder vaccinationen. Ni lægehuse i Frederikshavn Kommune er indtil videre med i ordningen.

 

I Frederikshavn Kommune kan du blive corona-vaccineret følgende steder:

Dybvad Lægehus
Lægehuset i Strandby
Lægeklinikken Sæby Sundhedshus
Lægerne Asylgade, Charlotte Brun
Lægerne Chrestensmindevej
Lægerne Karsten Ewald & Jette Kinch
Lægerne Skovbrynet
Lægerne Aahaven, Sæby
Østervrå Lægeklinik

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Region Nordjylland er blevet enige om, at praktiserende læger i regionen nu skal vaccinere for coronavirus i lægernes egne lokaler. 72 lægepraksis har allerede meldt sig, og flere er på vej i den kommende tid. Det betyder, at flere nordjyder får mulighed for at blive vaccineret tættere på eget hjem. Det fremgår nederst hvilke læger, som tilbyder vaccinationen.

Det er forventningen, at mange børnefamilier vil benytte sig af det nye vaccinationstilbud. Alle fra fem år og opefter kan lade sig vaccinere hos en af de deltagende læger.

- Vi er meget glade for at kunne tilbyde corona-vaccination hos os i almen praksis. Det er trygt og nært, og vi er vant til at vaccinere både børn og voksne, siger formand for PLO-Nordjylland, Charlotte Lønskov.

Regionsrådsformanden i Region Nordjylland, Ulla Astman (S), mener også, at løsningen er til gavn for nordjyderne.

- Vi får nu mulighed for at øge vaccinationskapaciteten, og vi håber, at samarbejdet med PLO særligt vil være til gavn for vaccinationen af børn mellem fem og 11 år, samt de borgere, der eksempelvis af fysiske eller psykiske årsager har vanskeligt ved at benytte et af de regionale vaccinationssteder, siger Ulla Astman (S).

Sådan gør du
Det er frivilligt for hver enkelt borger, hvor man ønsker at blive vaccineret.

Det er forskelligt, hvornår de enkelte lægepraksis modtager vacciner, og er klar til at vaccinere. Derfor skal du tjekke den praktiserende læges hjemmeside, for at finde ud af, hvordan du bliver vaccineret hos den pågældende. Der vil løbende komme nye deltagende lægepraksis til.

Det er stadig muligt at blive vaccineret på et af regionens større vaccinationscentre, der også er fordelt ud i hele Nordjylland.

Vaccinationscentrene og åbningstiderne kan ses på www.rn.dk/vacciner. Her skal der bestilles tid på www.vacciner.dk. Du kan også få hjælp til tidsbestilling hos regionens corona-hotline på tlf. 97 64 84 63.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close