Gå til hoved-indhold
24 oktober. 2023

Nissefamilie overrækker check til Barnets Blå Hus Frederikshavn

  • 1 af 2
    Familien Nielsen ses her sammen med julemanden Julle, der er en af kræfterne bag foreningen "Danske Julemænd, Nissemødre og Nisser". Hos Barnets Blå Hus i Frederikshavn er de meget glade for samarbejdet med foreningen, som gør en stor forskel for de børn og unge, der kommer i huset. Foto: Barnets Blå Hus, Frederikshavn
  • 2 af 2
    Pengene blev samlet ind i forbindelse med arrangementet "Jul i Juni" i Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Da hverdagen i foråret 2020 ramlede for familien Nielsen fra Frederikshavn, efter faderens alkoholmisbrug i mange år havde tæret på dem, fik de hjælp og støtte i Barnets Blå Hus i Frederikshavn. Nu giver de støtte tilbage til andre familier, som har rusmiddelproblemer tæt inde på livet med en check på 11.000 kroner.

I Danmark vokser 109.000 børn op med forældre, der har alkoholproblemer. Det viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen. Tre af de børn er Ivy på otte år, Jamie på 13 år og Olivia på 16 år, som Nathja og Dan Nielsen er forældre til.

For nylig overraskede de Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som drives af Blå Kors Danmark, iført nissedragter fra top til tå, med en check i hånden på 11.000 kroner. I forbindelse med den tilbagevendende begivenhed i byen "Jul i Juni" har de samlet ind til netop Barnets Blå Hus i Frederikshavn, der er et gratis behandlingssted til børn i alderen 0-13 år, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug, og deres familier.

Der fik familien Nielsen nemlig selv hjælp, da deres fars alkoholmisbrug i foråret 2020 kulminerende, og der ikke var nogen anden udvej, end at han kom i behandling på kommunes misbrugscenter.

- Det er fantastisk at kunne give noget tilbage til Barnets Blå Hus. De har hjulpet vores børn og familie igennem en meget svær tid og sørget for, at vi har kunne komme på den anden side og stadig være en familie, siger børnenes mor Nathja Nielsen. 

Faderens alkoholmisbrug belastede hele familien og var tæt på at splitte familien ad, inden han kom i behandling. Derfor havde børnene det heller ikke særligt godt, da de første gang kom i Barnets Blå Hus. Olivia var begyndt at skære i sig selv, og Jamie havde det ikke godt i skolen.

Men i Barnets Blå Hus kom de i terapi i børnegrupper, og det ændrede rigtig meget, fortæller Dan Nielsen, der i dag har lagt alkoholen på hylden.

- Der er ingen tvivl om, at det har hjulpet børnene rigtig meget at komme i Barnets Blå Hus. Det kan man også se på dem. De er blevet meget mere glade, siger han.

Samtidig lærte familien at tale om problemerne, og det har været altafgørende.

- Det har betydet, at vi stadigvæk er sammen i dag. Det tror jeg ikke, vi havde været, hvis vi ikke havde fået hjælp, siger Dan Nielsen.

Familiens opbakning til Barnets Blå Hus i Frederikshavn vækker stor glæde hos stedets leder, Lise Nepper Larsen.

- I Barnets Blå hus er vi meget taknemmelige for den opbakning og åbenhed, familien viser os. De er med til at give håb for fremtiden for andre børn og familier, der lige nu har rusmiddelproblemer tæt inde på livet, siger hun.

Familien Nielsen har bidraget til at få samlet de 11.000 kroner ind via et lotteri med gaver til "Jul i Juni", som foreningen "Danske Julemænd, Nissemødre og Nisser" står bag.

Lise Nepper Larsen fortæller, at pengene skal bruges på gode oplevelser til de børn og familier, der kommer i huset, som familien Nielsen gjorde for få år tilbage. Der skal blandt andet holdes en julefest, og så skal børnene ud at gå med alpakaer.

- Når man kommer i Barnets Blå Hus, har man en særlig rygsæk med, og der kan være nogle særligt tunge ting i. Noget, der kan gøre den lettere, det er at få de her positive og gode oplevelser og aktiviteter sammen med andre. Derfor er vi glade for, at de her penge går ubeskåret til dem, siger Lise Nepper Larsen.

Barnets Blå Hus er et gratis tilbud, som man kommer fast i én gang om ugen. Det findes syv forskellige steder i landet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...