Gå til hoved-indhold
19. september 2023 - kl. 05.09

Nordea-fonden sender 507.570 kroner til Thorshøj og Ålbæk

  • 1 af 1
    Thorshøj Gamle Skole får 257.570 kroner til nye aktiviteter.
Af: Michael Frederiksen

Nordea-fonden støtter Thorshøj Gamle Skole og Ålbæk Kulturhus med samlet over en halv million kroner. Som omtalt andetsteds støtter Nordea-fondens Kulturhuspulje også Maskinhallen i Frederikshavn med næsten en million kroner.

Thorshøj Gamle Skole får 257.570 kroner til at engagere flere medlemmer i aktiviteterne i kulturhuset og invitere nye med ind i det eksisterende fællesskab. Konkret har Thorshøj Gamle Skole søgt om støtte til fællesspisninger, køkkenredskaber, discgolfkurve, legeredskaber, dj-pult med mere.

Kulturhuset ønsker at igangsætte en lang række aktiviteter i huset, blandt andet fællesspisning, hvor børn laver mad sammen med den ældre generation, samt fællesspisning, hvor der er fokus på mangfoldighed, og hvor borgere med anden etnisk baggrund præsenterer mad fra deres kultur.

Thorshøj Gamle Skole planlægger desiden PC-kurser for ældre, klubaftner for de unge, fysisk aktivitet for mennesker med særlige behov samt - i samarbejde med Idrætsbørnehuset - at skabe drama/musik-aktiviteter for og med børn, blandt andet amatørteater og arrangementer med sang og musik.

Ålbæk Kulturhus får 250.000 kroner til at etablere et musisk uderum i Ålbæk Kulturhus' have, der ligger i forlængelse af Ålbæk Skoles udearealer, og dermed kan benyttes af skole, SFO og børnehave.

Kulturhusets have, som i dag indeholder rhododendronpark, mindesten, krolfbane og terrasse til udemøder og musik, åbnes op mod nord med en handicapvenlig indgang fra parkeringspladsen. Skole og børnehave benytter allerede eksisterende adgang fra skolen.

En musisk ø med store "instrumenter" skal appellere til udfoldelse og samvær gennem musik, motion og leg. Antal og art af instrumenter er fastlagt i samarbejde med skolens musiklærere, som ligeledes vil bidrage med den pædagogiske og faglige strategi bag projektet. Pengene fra Nordea-fondens skal konkret anvendes til indkøb af instrumenter.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...