Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Nu er der sagt nok - vi er så klar til handling

Birgit S. Hansen deler statsministerens ønske om at afskaffe den omfangsrige regulering og lovgivning på ældreområdet og starte helt forfra. Foto: iShoot.dk
- Jeg oversætter det til, at vi sætter kræfterne fri på ældreområdet. Vil vi være med til det? Ja, det vil vi absolut. Det er ikke groet i kommunernes have, at der er så meget regulering og dokumentationskrav.

 

Det siger borgmester Birgit S. Hansen (S), Frederikshavn Kommune, i en kommentar til hovedindholdet i statsminister Mette Frederiksens nytårstale. Hun sagde blandt andet:

"At vi afskaffer den omfangsrige regulering og lovgivning på ældreområdet og starter helt forfra. En ny kort og præcis ældrelov. Med klare værdier. Værdighed. Valgfrihed. Selvbestemmelse. Og få dokumentationskrav."

Mette Frederiksen (S) er den sjette statsminister, der gerne vil gøre noget ved den stigende mængde regler og kontrol af medarbejderne i den offentlige sektor. Det erkendte hun selv i sin årlige nytårstale.

- Nu er der sagt nok. I mange år er der talt om regelforenkling og afbureaukratisering. Jeg noterede det første gang for alvor for mange år siden, da Bertel Harder fra Venstre satte ord på. Vi er så klar til handling. Vi har nemlig tillid til, at de, der arbejder indenfor området, klarer arbejdet, uden al den regulering og lovgivning på ældreområdet, siger Birgit S. Hansen.

- Og så arbejder vi sideløbende videre med rekruttering, arbejdsforhold, faste teams, mere tillid, mindre kontrol og andre gode forslag og handlinger, der kan komne ansatte og ældre til gode.

Borgmesteren er optimist i forhold til at forbedre forholdene.

- For vi politikere er drevet af et ønske om at gøre en forskel, og her kan vi gøre det, hvis Folketinget spiller konkret ud. Vi skal så vise handlekraft, og det vil vi, lover Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close