Gå til hoved-indhold
07 september. 2023

Ny form for rustbeskyttelse særdeles velegnet til el-biler

  • 1 af 1
Af: Peter Marquard

Autoopretning Vendsyssel på Suderbovej i Frederikshavn kan nu tilbyde en ny form for rustbeskyttelse, som især er særdeles velegnet til el-biler. Elaskon er navnet på den nye rustbeskyttelse, der er en gennemsigtig transparant behandling, der efterlader bilens undervogn og komponenter synlige.

- Vi er glade for, at vores værksteder Frederikshavn og Hjørring er de første i Danmark til at præsentere Elaskon rustbeskyttelse. El-biler bliver mere og mere udbredt, men de eksisterende rustbeskyttelser på markedet indebærer en vis risiko i forhold til el-biler. Ledningerne kan ikke tåle de gængse rustbeskyttelser, mens Elaskon er med sin transparante evner velegnet til at sprøjte ind i bilens hulrum uden at skade ledningerne til blandt andet batteriboksen samt gummiophæng, fortæller Dorthe Nelleberg fra Autoopretning Vendsyssel.

Elaskon er oprindelig udviklet til VW, men bliver også brugt i fabrikationen hos ledende industrikoncerner. Produktet påføres undervognen med stort tryk, så den klare voks kommer ind i alle undervognens hulrum – også dem som ikke er normalt tilgængelige.

- Elaskon stammer fra Dresden i Tyskland og er udviklet gennem mere end 70 år. Produktet tørrer på overfladen, og det bevirker, at der ikke samles fugt, salt og snavs. Det er en ikke varmeisolerende special voks, og netop derfor er det specielt velegnet til el-biler, hvor ledningerne er sarte overfor ydre påvirkninger, siger Dorthe Nelleberg.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...