Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.04.2015 | Af: Leif Jensen

Ny kortere cykeldistance under årets Coast 2 Coast

2.400 har foreløbig tilmeldt sig Coast 2 Coast mellem Skallerup og Frederikshavn.
Arrangørerne bag det populære Coast 2 Coast-løb åbner nu op for en motionscykelrute på 70 kilometer, og det sker på opfordring fra folk, der føler, at cykelruter op til 200 kilometer er for uoverskuelige. Men man skal være hurtig med at beslutte, om man vil med, da tilmeldingen til Coast 2 Coast lukker 1. maj. 

 

- For at tilgodese deltagere, der ikke kan løbe 50 km og som synes, at cykelruterne er for lange, har vi besluttet os for at lave rute på 70 kilometer, som man så deler med rulleski-løberne. Det er en tur, man godt kan klare, om man så stiller op på en racercykel, mountainbike eller for den sags skyld den gamle havelåge, fortæller Kent Jørgensen, der er idémanden bag det populære og sociale løb på årets korteste nat.

Motionscykelruten på 70 kilometer følger stort set den klassiske tur tværs over fra kyst til kyst, dog med en afstikker til Lønstrup. Deltagerne på den rute rammer både julemandsdepotet, rødvinsdepotet i Højene og øldepotet i Sindal, ligesom løberne og deltagerne på Bike and Run. Men så går den nye rute ad vejen til Hørmested og ind til depotet i Mosbjerg, inden der så venter pandekager i Jerup og flødeboller i Strandby ved Brugsen.

- Hvis nogen stadig er i tvivl, så er det jo sådan, at det hele starter ved solnedgangen i Skallerup, og så går turen ellers tværs over til Palmestranden, hvor der venter et solidt morgenmåltid. Det er jo det eneste ultraløb i Danmark, hvor man vejer mere i mål, end da starten gik takket være de mange depoter undervejs og det, der venter, når solen langsomt står op. Samtidig er det jo sådan, at vi nok er landets største sociale løb, forklarer Kent Jørgensen med henvisning til, at tiden i bund og grund er ligegyldig. Det handler bare om at komme igennem og nå frem til mål, inden solen står op.

Efter parolen om, at man ikke skal udsætte andre for noget, man ikke selv har prøvet, tog Kent Jørgensen turen alene fra solnedgang til -opgang for snart fem år siden. Året efter var der 400 deltagere på turen, som så blev til 800 det efterfølgende år. Sidste år var deltagerantallet på 1.600 og her i skrevne stund har man rundet 2.400 forventningsfulde deltagere. Man har virkelig formået at ramme en niche, som tiltrækker deltagere fra hele landet.

Det hele begynder, når solen går ned fredag 19. juni klokken 22:22 på stranden for enden af Midsommervej i Skallerup Klit. Derefter bevæger deltagerne sig tværs over landet til Palmestranden for at se solen stå op klokken 04:16.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close