Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny lyssætning på Kragskov Mølle indvies

Af hensyn til den aktuelle forsyningssituation vil lyset kun være tændt på udvalgte tidspunkter.
Onsdag aften 21. september indvies en ny lyssætning på Skagens kendte vartegn – den fine stråtækte Kragskov Mølle. Det er Kystmuseet Skagens Venner, der har sponsoreret den nye lyssætning, og i anledning af indvielsen er der åbent hus på Kystmuseet Skagen, hvor alle er velkomne.

 

Kragskov Mølle lå i Jerup indtil 1952, hvor den blev købt og flyttet til Skagen Fortidsminder (i dag Kystmuseet Skagen), og her har den stråtækte mølle været et kendt vartegn lige siden.

Da møllen stadig er et fint vartegn for Kystmuseet i de historiske omgivelser i Vesterby, så ville man fra museets side gerne fremhæve den stråtækte mølle ved at sætte lys på den om aftenen. Derfor kontaktede man Kystmuseet Skagens Venner for spørge, om de ville sponsorere den nye lyssætning. I venneforeningen var man ikke i tvivl om, at en lyssætning på møllen ville fremhæve museets fine vartegn og dermed også museet, så derfor var der enighed i foreningens bestyrelse om at sige ja.

Etableringen har været forsinket på grund af globale leveringsproblemer, men nu er lyskasterne endelig monteret, og i morgen skal lyset indvies officielt.

I den særlige anledning er der åbent hus på Kystmuseet Skagen fra kl. 18:30-20:30, og der vil også være et lille glas til de fremmødte gæster. Kl. 19:00 byder direktør Henrik Gjøde Nielsen fra Nordjyllands Kystmuseum velkommen, hvorefter formanden for Kystmuseet Skagens Venner, Erik Hatt, holder åbningstale.

Når lyset tændes kl. 19:15, vil Gasterne synge fire stemningsfulde sange som fejring af begivenheden.

Hos Kystmuseet Skagens Venner glæder formand Erik Hatt sig til at få indviet lyset på møllen.

- Kragskov Mølle er et kendt vartegn for Kystmuseet Skagen, og vi i venneforeningen er glade for, at vi kan bidrage til at få sat lys på den gamle mølle. Vi er sikre på, at møllen nu også om aftenen vil se flot ud med den nye lyssætning til glæde både for byens borgere og for vores mange gæster særligt i årets mørke måneder, siger Erik Hatt.

Af hensyn til den aktuelle forsyningssituation vil lyset kun være tændt på udvalgte tidspunkter.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close