Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny og unik genbrugsplads åbner på Strandby Havn

Havnechef Christian Heidemann Andersen Brislingevej 3 bag bådehotellet.
Nu bliver det muligt for alle virksomheder at aflevere genanvendeligt erhvervsaffald på en ny genbrugsplads på Strandby Havn. Det vil være muligt at benytte pladsen alle ugens dage fra kl. 7-22.

 

- Vi har i forvejen pligt til at modtage erhvervsaffald fra de fartøjer, der anløber havnen, så vi finder det naturligt at tage næste skridt og tilbyde samme mulighed for virksomhederne på havnen og i nærområdet. På den måde kan vi være med til at styrke den grønne omstilling, siger havnechef Christian Heidemann Andersen og fortsætter:

- Recyclepit har leveret projektet og udstyret til pladsen. De har specialiseret sig i at levere udstyr, der sikrer, at det indsamlede affald kan sendes til direkte til genanvendelse, og det gør pladsen unik.

- Det er visionært af Strandby Havn at bygge et anlæg med så stor fokus på affaldssortering til direkte genanvendelse, det er ikke set tidligere i Danmark, siger Recyclepits direktør Lars Steffensen.

Erhvervsvirksomheder har pligt til at kildesortere affald, så det gør man allerede i dag. Derfor kan genbrugspladsen på Strandby Havn fungere som en selvbetjeningsløsning, hvor virksomheder kan tegne abonnement og få et adgangs- og veje kort. Herefter kan man selv veje, registrere og aflevere sit affald i de respektive containere.

Havnen har tænkt fleksibilitet for kunder ind i løsningen. Pladsen vil være åben fra kl. 7-22, så for eksempel håndværkere og mindre virksomheder også kan aflevere affald efter fyraften.

Genbrugspladsen på Strandby Havn er beliggende på Brislingevej 3 bag bådehotellet. Pladsen indvies fredag 14. januar 2022 kl. 13 med tale af borgmester Birgit S. Hansen og mulighed for at bese faciliteterne og høre mere om mulighederne.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close