Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ny plads i gågaden skal nu navngives

Lars Hansen, indehaver af Lædermagasinet, fik idéen med at sælge chaussésten, hvorpå man kunne få indgraveret navn, forening eller lignende.
Hvad skal den nye plads i gågaden i Frederikshavn - mellem Kirkegade og Th. Bergs Gade - hedde? Det beslutter Teknisk Udvalg i næste uge på et ekstraordinært møde.

 

Der er seks valgmuligheder:

  • Th. Bergs Torv
  • Bytorvet
  • Hjertepunkt
  • Frederikshavnertorvet
  • Folkepladsen
  • Stentorvet

I forbindelse med renoveringen af gågaden i Frederikshavn blev der etableret to samlingspunkter i Danmarksgade.

Der blev fra butikkernes side - sammen handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK - taget initiativ til, at der på det ene af de to samlingspunkter kunne sælges chaussésten, hvorpå man kunne få indgraveret navn, forening eller lignende.

Der blev solgt 700 sten, som nu ligger på samlingsstedet/pladsen ved Th. Bergs Gade.

Navnene, der er indgraveret på de enkelte chaussésten, skaber interesse for brugerne af gågaden som interessepunkt og reference.

Der er nu fremsat ønske om, at samlingsstedet/pladsen navngives. FREDERIK har opfordret borgerne til at komme med forslag til samlingsstedets/pladsens navn gennem et opslag på Facebook.

Der har været nedsat et lille udvalg/arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra FREDERIK og medarbejdere Center for Park og Vej og Udvikling og Erhverv, Frederikshavn Kommune.

Udvalget/arbejdsgruppen har samlet op på de indkomne forslag, og feltet er nu skåret ned til seks forslag.

Teknik- og kulturdirektør Thomas Eriksen indstiller, at samlingsstedet navngives, og at udvalget fastlægger navnet ud fra de seks forslag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close