Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.05.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ny skaterbane åbner 4. juni i Rådhusparken

De unge har svært ved at holde sig væk fra skaterbanen, men den åbner først officielt på fredag 4. juni.
I årevis har børn og unge i Frederikshavn haft et brændende ønske om en skaterbane. Flere af dem har selv været med til at gøre drømmen til virkelighed. Fredag 4. juni åbner en spritny skaterbane designet af en af de bedste i branchen.

 

Rådhusparken i Frederikshavn har siden 2018 gennemgået en kæmpe forvandling fra en noget tilbagetrukket tilværelse til at være byens nye hot spot for borgere og turister i alle aldre. Parkeringspladsen er vendt. Børnene har fået en oplevelseslegeplads. De voksne har fået Remisen - et spændende skulpturelt byrumsmøbel - og nu får de ældste børn og unge deres egen zone. Multibanen er under opbygning. Skaterbanen er klar til indvielse fredag 4. juni kl. 16.00, hvor Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg, klipper snoren:

- Vi investerer i områdefornyelse til glæde og gavn for hele kommunen. Forvandlingen af Rådhusparken handler om at skabe rammer for liv, leg og oplevelser. Det er glædeligt, at de unge gerne vil tage skaterbanen i brug, men de må have tålmodighed lidt endnu, for det er stadig en byggeplads. Vi har fået et nyt "fyrtårn", der vil få unge fra andre kommuner til at valfarte hertil, vurderer Karsten Thomsen.

Forud for etableringen af skaterbanen har de unge været med på råd. Sammen med Teknisk Udvalg og medarbejdere fra kommunen har de unge været med på inspirationstur, hvor der blev skabt et fælles mål for, hvordan den fremtidige skaterbane skulle udformes. Frederikshavn Kommune har samarbejdet med firmaet Pivotech om udførelsen af Frederikshavns nye skaterbane, som er designet specielt til parken.

Rådhusparkens nye boldzone er virksomheden Elverdal i fuld gang med at etablere i området vest for skaterbanen. Her kan større børn og unge spille floorball, basketball og hoppe på trampolin – også i årets mørke måneder. Derfor er belysning et vigtigt element. Belysningen på skaterbanen og boldbanen skal tændes manuelt, så området kun er oplyst, når banen er aktiv.

Ungezonen, der forventes helt færdig i uge 25 op til skolernes sommerferie, bliver i samspil med parkens legeplads, markedsplads og Remisen et nyt centrum i Frederikshavn midtby med mulighed for at mødes på kryds og tværs af målgrupper og alder.

Åbningen af skaterbanen er en del af en hyggelig handelsdag i Frederikshavn midtby 4. juni. FREDERIK har sammensat et familievenligt program i med aktiviteter i børnehøjde og masser af underholdning for det voksne publikum.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close