Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.12.2021 | Af: Michael Frederiksen

Nye Borgerlige stærk modstander af julegaver

Hvad mener partierne i Frederikshavn Byråd om julegaver til kommunale medarbejdere? Det kan du læse i denne artikel.
Nye Borgerlige er imod julegaver til kommunale medarbejdere. Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti støtter borgmester Birgit S. Hansens holdning om, at medarbejderne i Frederikshavn Kommune fremadrettet har fortjent en julegave, mens Venstre foretrækker en anden og mere fri model, når det gælder personalepleje.

 

I weekenden afslørede Kanal Frederikshavn, at der mildest talt er opstået forvirring om uddeling af julegaver til Frederikshavn Kommunes 5.500 medarbejdere. Officielt er holdningen, at der ikke gives julegaver, men det er alligevel sket på blandt andet flere skoler.

Nu debatteres det, om Frederikshavn Kommunes 5.500 medarbejdere i fremtiden skal have en julegave. Det mener Birgit S. Hansen. En gave til 200 kroner medfører udgifter på i alt 1,1 millioner kroner.

Nye Borgerlige: Hellere kernevelfærd end julegaver

Kanal Frederikshavn har spurgt det nye byråd om, hvad de mener. Jens Nygaard fra Nye Borgerlige melder klart ud.

- Frederikshavn Kommune er en kæmpe arbejdsplads. Jeg deler kommunaldirektørens holding, at medarbejderpleje sker over hele året. At bruge borgernes skattepenge på julegaver til så mange medarbejdere, er jeg stærk modstander af. Kommunen bør i stedet sigte mod bedre kernevelfærd til borgerne i kommunen, fastslår Jens Nygaard.

Venstre: Giv cheferne penge og frihed til personalepleje
Venstre har den holdning, at personalepleje er virkelig vigtigt for at fastholde gode medarbejdere.

- Politisk skal vi selvfølgelig sørge for, at der er afsat ressourcer til personaleplejen, men vi skal ikke tage politisk stilling til, om denne personalepleje foregår ved at købe julegaver, købe rundstykker til afdelingen, give et tilskud til en sommerfest eller noget helt fjerde. Den beslutning skal vi ikke blande os i politisk. Vi har dygtige chefer, og Venstre ønsker, at de skal have frihed til at sørge for den personalepleje, som de finder mest egnet for netop deres afdeling, lyder det fra Mette Hardam (V).

SF: Foretrækker et personligt julekort

SF's Christina Lykke tror ikke på idéen med en standardgave til alle medarbejdere.

- Jeg er nok lidt gammeldags med julegaver. Jeg mener, at en gave er noget personligt. Jeg synes i stedet, at et personligt julekort fra den nærmeste leder betyder mere end en ting. En leder, der ser en må være den bedste anerkendelse. Derfor har jeg ikke den store fidus til, at en julegave er en anerkendelse.

Konservative: Vi er positive og klar til dialog

John Lamp Henriksen (C) har den holdning, at kommunen i respekt for borgernes penge skal være tilbageholdende med uddeling af gaver, herunder også julegaver.

- Omvendt må vi også bare sige, at vi bør tilbyde kommunens ansatte påskønnelser og andre motivationsfremmende initiativer, som matcher den tid, vi lever i. Hvad angår julegaverne, har jeg hørt beløb i størrelsesordenen 100-200 kroner pr. julegave. Det svarer vel rundt regnet til værdien af en kop kaffe pr. arbejdsdag pr. medarbejder. Det Konservative Folkeparti vil under disse betingelser være positive over for en god dialog på dette område, siger John Lamp Henriksen.

S: Julegaver kan medvirke til at skabe trivsel
Karsten Thomsen, som efter nytår overtager ansvaret som gruppeformand i Socialdemokratiet, mener, at det skal være ens for alle ansatte, hvis der skal gives gaver. I første omgang skal sagen diskuteres i MED-systemet (medindflydelse og samarbejde).

- Hvis MED kommer frem til, at det er en del af personaleplejen, så mener vi, at sagen også skal rejses politisk, da der skal sættes penge af til dette. Hvis det kommer dertil, vil vi stemme for, at der gives gaver, da de ansatte også fortjener at blive anerkendt for deres daglige arbejde, og det kan være en del af at skabe trivsel for medarbejderne, vurderer Karsten Thomsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close