Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.11.2020 | Af: Peter Marquard

Nye vinduer i 2021? Ny pulje dækker det meste

Lars Bo Sørensen, Glaseksperten: - Det er en meget stor del af udgiften til nye vinduer, som dækkes ind af tilskuddet.
Glaseksperten i Frederikshavn opfordrer folk til at være hurtige på aftrækkeren, hvis de i begyndelsen af 2021 vil have fingrene i en pulje på 375 millioner kroner til energirenoveringer.

 

I oktober åbnede første runde af Energistyrelsens pulje til energirenoveringer. De første 245 millioner kroner var der rift om, så de er allerede væk. Men i første kvartal 2021 åbner en ny pulje – denne gang med 375 millioner nye kroner til energirenoveringer.

Derfor gælder det for boligejerne om at være hurtig på tasterne, hvis man vil gøre sig håb om at få del i puljen og dermed få skiftet de gamle vinduer ud med nye og mere klimavenlige vinduer.

Der kan blandt andet søges om tilskud til udskiftning af vinduer og ovenlys, montering af forsatsvinduer og udskiftning af yderdøre med minimum 70 procent glas, hvilket typisk er terrassedøre.

- Puljen til energirenovering tilbyder markante tilskud til netop sådanne ting som nye vinduer. Da varmeregningen samtidig fylder en del i huse med vinduer, der er 30-50 år gamle blev den første pulje lynhurtigt tømt. Derfor opfordrer vi boligejerne til allerede nu at sikre sig et tilbud på nye vinduer, så papirarbejdet er klar, når der åbnes for ansøgninger, siger indehaverne af Glaseksperten Lars Bo Sørensen og Claus Muhlig Jensen.

Som et konkret eksempel på tilskudsmulighederne kan nævnes, at et 110 kvadratmeter parcelhus, der er mere end 20 år gammelt og som opvarmes med fjernvarme, kan få over 52.000 kroner i direkte tilskud. Desuden kan boligejeren også opnå et besparelse på over 3.000 kroner om året på varmeregnskabet.

- Det er en meget stor del af udgiften til nye vinduer, som dækkes ind af tilskuddet, og den årlige besparelse sørger for, at udgiften hurtigt bliver til en løbende gevinst. Samtidig bidrager man jo også til at løse klimaudfordringerne, siger Lars Bo Sørensen og Claus Muhlig Jensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close