Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Nyt floorball-samarbejde i U18: Strandby og Sæby

Sæby Floorball og Strandby Tornados satser på ungdommen i nyt samarbejde. Det drejer sig i første omgang om et fælles U18-hold, som kommer til at spille i U18 Vest.

 

Her skal de spille mod to af landets absolutte tophold, Sunds Seahaws og Frederikshavn Blackhawks.

Samarbejdet er en start for at holde på egne talenter og dermed være med til at bygge klubberne op, så de fra egen ungdom kan ligge solidt placeret i dansk floorball.

Sæby skal i næste sæson spille i 2. division, og her er målsætningen, at man inden for en kort årrække kommer op i 1. division. Strandby Tornados havde sin første sæson i Select Floorball Ligaen sidste sæson. Her var man to point fra at gå videre til mellemspillet efter jul. Målet er, at man placerer sig som et fast midterhold i ligaen, som kan drille de store.

Et fælles U18-hold er ligeledes en måde at give spillerne et godt afsæt i deres floorball. Man har i både Sæby og Strandby en lovende ungdom, som er med på højeste niveau med U19-landsholdsspillere. Dog har Sæby desværre mistet sin U19 landsholdsspiller til Esbjerg, men klubben har været en central del af hans udvikling.

Længere nede i rækkerne gør begge klubber sig bemærket med deres arbejde med unge spillere. Den tidligere ligatræner Jonas Risom, som nu er assisterende U19-landsholdstræner, er tilkoblet Strandby Tornados som ungdomskonsulent. Hans rolle er at sikre en god og stabil udvikling af ungdomsafdelingen. Dette gælder både spillerne, men også trænerne, som Jonas Risom skal være med til at udvikle.

Frederikshavn Kommune har talentsportsklasser fra 7. klasse og op på de gymnasiale uddannelser. Et samarbejde mellem skolerne og klubberne er vigtig for, at spillerne kan få en god uddannelse, men også muligheden for udvikle sig som floorballspillere.

- Det er vigtigt, at spillerne i klubberne, men også spillere fra andre klubber, ved, at man kan spille floorball på højt niveau i både Sæby og Strandby. Vi har en unik mulighed for at spille hinanden gode og gøre begge klubber mere attraktiv at spille i. Det gælder spillere af egen avl, men også de spillere som måske søger andre udfordringer rundt om i landet. Det er vigtigt, at vi får sat os på landkortet, så oplandsklubberne i Frederikshavn Kommune ikke bliver glemt. Til en normal holdtræning i klubberne glemmer man ofte den individuelle træning, grundig fysisk træning samt en udvikling af spillernes koordination og smidighed. Her kommer morgentræninger samt andre tilbud fra talentsportsklasserne og sportsklasserne på ungdomsuddannelserne ind i billedet, fortæller Jonas Risom.

Brian Høj, sportslig koordinator hos Talentsportsklasserne og Sportsklasserne, udtaler:

- Det gør mig simpelthen så glad, at det kunne lykkes at lave et samarbejde på tværs af de to klubber. Jeg håber, at dette samarbejde kan smitte af på andre klubber og foreninger i Frederikshavn Kommune. Det giver nogle større muligheder for differencering, altså at udøvere kommer til at træne og spille med nogle andre, som i højere grad er på samme niveau. Det gælder både de udøvere, som satser på elite, og dem, som spiller for motionens skyld uden at have større tanker om en sportslig karriere. Jeg ser det som en kæmpe styrke, og på den måde tror jeg på, at vi kan fastholde flere unge mennesker i kommunens foreninger.

Floorball i Frederikshavn Kommune er stort - også hvis man kigger ud i resten af Danmark, er det er ikke utænkeligt, at sådan et tilbud kan forstærke valget af Frederikshavn som et sted at tage en uddannelse og dyrke sin floorball samtidig. En af målsætningerne for sportsklasserne og talentsportsklasserne er at kunne tiltrække flere unge ude fra til kommunen.

Jonas Risom krydser fingre for et godt samarbejde mellem Sæby og Strandby.

- Jeg håber, at begge klubbers dygtige unge spillere vil gøre brug af den mulighed, kommunen har givet dem. Det er en meget afgørende fase i deres karrierer de går ind i, hvor alle grundsten skal ligges, udtaler Jonas Risom.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close