Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.01.2020 | Af: Jørn Spelling

Nytårsbrag af en koncert med musikalske venner

Knud-Erik Thrane samlede i går sine dygtige musikalske venner. Se flere fotos under artiklen.
Søndag 12. januar stod musikalsk helt i Abildgård Kirkes tegn. Til Nytårskoncerten i kirken samledes godt 700 mennesker - fordelt på to forestillinger - til et festfyrværkeri af musikalitet.

 

Manden bag arrangementet, Knud-Erik Thrane, havde til lejligheden samlet et suverænt hold af musikalske venner, der dækkede stort set alle musikalske genrer. Showet blev på bedste vis bundet sammen af Jens Christian Wandt, der udover at præsentere også selv stod for et par sange med sin malmfulde stemme - en stor mand med en stor røst.

Thrane, der jo ved siden af jobbet som kirkemusiker også spiller i mange andre sammenhænge, havde taget mange af sine musikalske legekammerater med. Indledningsvis var det Den unikke trio, hvor han jo i rigtig mange år har spillet sammen med Tine Lilholt og Tina Siel. De gav Thranes egen komposition "Spøgelset flytter med".

Tina Siel brillerede også med sin perlende klare røst i "Älska mig för den jag är" og "One moment in time".

Anders Teigen, der har spillet flere musicalroller, var ganske overbevisende med blandt andet "Stjerne" fra Les Miserables og senere "Anthem" fra Andersson/Ulvaeus-musicalen "Chess". At han også kunne synge andet beviste han med en herligt swingende udgave af Sinatra-klassikeren "Fly me to the moon" suppleret af Tina Siel, der til sidst slog over i scatsang. Undervejs i nummeret gik vi også en forrygende sax-solo af Ejvind Burholt.

Knud-Erik Thrane har også arbejdet sammen med det nye nordjyske operahåb Lise Robenhagen Hjørne, der sang "Think of me" fra Phantom of the Opera. En fantastisk stemme har denne unge Strandby-pige. Senere charmerede hun sig smukt gennem "I could have danced all night" og gav en prægtig version af Sebastians "Fuld af nattens stjerner".

Den guitarbaserede musik stod Mads Toghøj for. Efter af have sunget om "Min bardomsby" hyldede han morfaren, Fisker-Thomas, med en smuk version af "Anna Lovinda". Senere kom der "rock-i-synagogen", da han kastede sig ud i den gamle Carls Perkins sang "Blue Suede Shoes", der fik hele kirkesalen til at gynge. Igen med en hæsblæsende rock-sax fra Ejvind Burholt, der senere fik lejlighed til at være solist på klarinet i "Petite fleur".

Knud-Erik Thrane fik denne dag lejlighed til at fremføre sin komposition "Fra Skagens gren til jyske ås" - skrevet i sin tid i anledning af kommunesammenlægningen, der jo ifølge daværende borgmester Erik Sørensen var "en stor mundfuld at sluge på grund af de store afstande".

Folkemusikken blev repræsenteret af violinisten Klaus Pindstrup, der gav den hele armen i "Længe nok har jeg bondepige været", der igen fik kirkerummet til at swinge. Og country blev der også plads til i form af Karen Møller Krolykkes version af "9 to 5".

Det fantastiske orkester bestod således - ud over pianist Knud-Erik Thrane - af Klaus Thrane på trommer, Jesper Frost Bylling på bas, Klaus Pindstrup på violin, Ejvind Burholt på klarinet og saxofon, Ole Albrechtsen på guitarer og Henrik Strøm på orgel og keyboard.

Som det fremgår af ovennævnte var dette nytårsbrag af en koncert virkelig varieret sammensat, så al mulig ros til arrangøren.

Koncerten indledte Abildgård Kirkes 50 års jubilæumsår, ligesom arrangøren Knud-Erik Thrane i øvrigt har 60 års fødselsdag i morgen, tirsdag 14. januar. En bedre fødselsdagsgave kan man vel næppe ønske sig. Flot! Flot! Flot!

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

FOTO: Jørn Spelling

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close