Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Øger omsætning fra 525 til 680 millioner kroner

Der er ingen corona-krise hos Orskov Yard A/S. Tværtimod.
Regnskabsåret 2020/2021 var meget tilfredsstillende for Orskov Yard A/S i Frederikshavn. Årets resultat efter skat lander på 36 millioner kroner. Omsætningen ramte 680 millioner kroner mod 525 millioner kroner sidste år.

 

Værftet har i regnskabsåret 2020/21 gennemført en kraftig kapacitetsudvidelse. I januar 2021 blev den nye 180 meter lange flydedok sat i drift. Flydedokken har været fuldt beskæftiget med få dages undtagelser, lige siden den blev sat i drift, hvilket har bidraget betydeligt til omsætningsstigningen. Ligeledes er et nyt land- og kajanlæg taget i brug efter en officiel indvielse i sommeren 2021.

I forbindelse med færdiggørelse af området omkring den nye flydedok bygges der p.t. et nyt rør-og maskinværksted på 1.600 kvadratmeter, som tages i brug i slutningen af næste måned. Således vil de nye faciliteter fremstå meget tidssvarende og understøtte gode arbejdsbetingelser for specialiseret eftersyn af store propellersystemer, thrustere, ror og spil samt fremstilling af rørsystemer.

Værftets øvrige tre dokke med tilhørende kajanlæg har i regnskabsåret ligeledes været godt udnyttet, blandt andet med nogle omfattende vedligeholdelses- og ombygningsopgaver på store nordatlantiske fabrikstrawlere, danske inspektions- og forsvarsskibe samt udenlandske forskningsskibe.

IMO-kravet til installation af ballastvandsrensesystemer (Ballast Water Treatment Systems (BWTS)) har tillige øget arbejdsomfanget i forbindelse med skibenes planlagte værftsophold, hvilket har været tydeligt i regnskabsåret 2020/21. Værftet har nu installeret mere end 40 BWT-systemer på blandt andet tankskibe, offshore-skibe og færger og forventer, at dette vil fortsætte de kommende år.

Den generelle efterspørgsel på miljørigtige løsninger er fortsat stigende, således har værftet stor succes med ultra højtryks vandblæsning af skibsskrog med efterfølgende påføring af silikonemalinger på undervandsskrog for reduktion af brændstofforbrug, brug af værftets mobile og stationære landstrømsanlæg, vedligehold og mobilisering af skibe mod offshore vindmølleservicesektoren samt energioptimering af eksisterende skibssystemer.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close