Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.02.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Økologi og bæredygtighed for hele familien

De senere år er danskerne blevet mere og mere bevidste om at være bæredygtige og økologiske. Det gælder både i forhold til madvarer, indretning, tøj og generelt vores livsstil.

 

Denne artikel er sponsoreret af Purløg & Persille.

Der kan være mange måder at blive mere bæredygtig på. Et oplagt sted at ændre sin livsstil er blandt andet ved at købe økologisk og bæredygtigt tøj online. Og det gælder hele familien - ikke kun til børnene, men også til dig selv og din samlever. Det er lidt af en jungle at regne ud, om tøjet er økologisk og bæredygtigt. Derfor får du her tre råd, som du kan have for øje, når du skal vælge økologisk og bæredygtigt tøj til både mænd, kvinder og børn.

Mærker
Når du handler ind i supermarkedet, kan du let se, hvad de forskellige madvarer eller rengøringsmidler er produceret ud fra. Men det er straks sværere ved tøj. Det er en jungle at finde ud af, og hvert tøjmærke har ofte deres egen måde at gøre tøjet klimavenligt på. Men i stedet for blindt at stole på dem, kan du kigge efter fire mærkater, som Forbrugerrådet TÆNK har anbefalet.

Du kender mærkerne fra supermarkedet, men det kan være fordelagtigt at kigge efter dem, når du vælger tøj. Mærkerne er Svanemærket, EU-blomsten, Fairtrade-mærket og Oeko-Tex-mærket. Disse mærker markerer alle sammen, at der er blevet taget bæredygtige og ikke mindst økologiske valg i produktionen af tøjet.

Indhold
Når du køber tøj, kan du også have for øje, hvilke materialer dit tøj er lavet af. Er det lavet af naturligt og økologisk bomuld? Eller er det derimod lavet af polyester, som ofte fremstilles ligesom plastik? Hav øje for, hvad dit nye, økologiske tøj er lavet af, da dette kan have betydning for, hvor bæredygtigt det er.

Alt efter hvad dit tøj er lavet af, kan det også have betydning for, hvor lang tid dit tøj holder. Og det har i sidste ende betydning for, hvor bæredygtigt du lever. Økologisk tøj er ofte lavet af naturprodukter såsom træer og planter eller udvundet fra dyr.

Behandling af tøj
Den måde, dit økologiske tøj behandles på, har betydning for, hvor bæredygtigt dit tøj egentlig er.

Inden du køber det økologiske tøj, har det gennemgået nogle processer. En proces kan være, at det er lavet af uld fra Australien og derefter fløjet til Danmark, og på den måde har det forurenet mere, end hvad godt er. Det er vigtigt at have øje for processerne, inden tøjet ender i dine hænder. Det kræver research.

Når du har købt tøjet, handler det også om at behandle det efter de forskrifter, som står angivet. Hvis det er uld, bør det vaskes nænsomt for at forlænge holdbarheden. Netop holdbarheden er vigtig. Jo længere du har tøjet, jo mere bæredygtigt bliver det.

Samtidig er det vigtigt at vælge tøj, som kan gå til flere ting. Vælg for eksempel bluser i basisfarver, da de kan bruges til mere. Det er også en måde at leve mere bæredygtigt, da du vil kunne bruge det mere end eksempelvis en kjole med en masse farver.

Gå efter disse tre råd, når du skal købe økologisk og bæredygtigt tøj - så bliver du ikke snydt.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close