Gå til hoved-indhold
16. november 2022 - kl. 18.11

Økonomi og timing var ikke til Royal Run 2023

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: DEBAT-INDLÆG

Næstformand John Lamp Henriksen (C) og formand Birgit S. Hansen (A), Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Vi vil gerne her fortælle, hvordan det gik for sig i håb om, at der lyttes.

Økonomiudvalget (Venstre, Konservative og Socialdemokratiet) valgte på møde i maj måned at takke nej til at bidrage med kommunale kroner til Royal Run i Frederikshavn Kommune i denne omgang grundet svær budgetlægning med besparelser og afskedigelser.

Vi valgte hverken en by eller en turistaktør fra - vi valgte alene, at vi ikke kunne bidrage med kommunale kroner lige nu.

DGI/Royal Run sendte ikke en konkret ansøgning. De forespurgte, og et enigt Økonomiudvalg sagde "nej tak, ikke i denne omgang" som skrevet med baggrund i stram økonomi og afskedigelser.

Debatten er hård omkring økonomiudvalgets "nej tak, vi kan ikke komme med kommunale penge i denne omgang" til Royal Run i Frederikshavn Kommune.

Royal Run henvendte sig til kommunen før sommerferien og spurgte, om kommunen kunne bidrage med et anseeligt beløb og arbejdstimer til Royal Run et sted i kommunen. Her skal siges, at Royal Run så sig om i hele kommunen. Også selvom Toppen af Danmark havde meldt ud, at de gik efter at få løbet til Skagen.

Økonomiudvalget kan alene bestemme over kommunens penge, og vi sagde enigt et kommunalt nej tak, fordi vi sad midt i svær budgetlægning for 2023 med besparelser på 50 mio. og afskedigelser.

Vi vurderede altså, at økonomien og timingen ikke var til at takke ja til at bidrage med flere hundrede tusinde kommunale kroner.

Kunne Toppen af Danmark og de virksomheder i Skagen, der gerne ville bidrage, have kørt den igennem? Det ved vi ikke. Det er mellem dem og Royal Run.

Dog kan oplyses, at DGI/Royal Run meddelte, at de VIL have kommunen med de steder, hvor der er løb.

Vi har svaret for kommunens penge, og det er nej i denne tid, og det står vi ved.

Til information kan det oplyses, at Royal Run koster Nyborg Kommune 1,1 mio. i 2023. Kilde: TV2 Fyn 1. Nov 2022.

Når alt det er sagt og forklaret - ja, så er vi enige om, at det er et kæmpe aktiv at få Royal Run til kommunen, og vi håber, at vi en anden gang kan få Royal Run til kommunen og gerne i samarbejde med andre aktører.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...