Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ønsker større indflydelse hos de konkret berørte

- En forudgående og åben proces er både vigtigt for at skabe størst mulig sikkerhed for, at det er den bedste beslutning og for, at der er ejerskab til beslutningen lokalt, mener Lone Haugaard.
Ved budgetforhandlingerne i går i Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune stemte Venstre imod beslutningen om at nedlægge de fire skoledistrikter i kommunen til fordel for en decentral skoleledelse på kommunens folkeskoler.

 

Modviljen mod beslutningen går ikke på nedlæggelse af distrikterne, idet byrådsmedlem Lone Haugaard (V) forklarer, at Venstre er for at nedlægge distriktsskolerne for at genindføre skoleledelse tættere på lokalsamfundet.

- Baggrunden for, at Venstre stemte imod, skal findes i ønsket om større indflydelse hos de konkret berørte, idet man ved at træffe beslutning på gårsdagens møde ikke forinden har haft dialog med for eksempel forældrebestyrelser. En forudgående og åben proces er både vigtigt for at skabe størst mulig sikkerhed for, at det er den bedste beslutning og for, at der er ejerskab til beslutningen lokalt, mener Lone Haugaard.

Beslutningen har herudover betydning for samarbejdet mellem skoler og daginstitutioner, og derfor er det Venstres holdning, at en grundig forudgående proces skulle sikre de bedste forudsætninger for, at strukturerne på de to områder bedst muligt kan bidrage til det betydningsfulde samarbejde på børneområdet.

- I øvrigt er Venstre godt tilfreds med, at det i budgetforhandlingerne lykkedes at blive enige om at tilføre folkeskolerne 900.000 kroner. Forhåbningen er, at de ekstra midler kan være med til at skabe så gode forudsætninger for læring og trivsel, at flere børn forbliver i den almindelig folkeskole, og færre elever har behov for et tilbud på specialafdelingerne, som er et væsentligt dyrere skoletilbud, siger Lone Haugaard.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close