Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.06.2016 | Af: Michael Frederiksen

Ørnevejens Skole: Der bygges 55 nye lejligheder

Der bliver 35 boliger i Ørnevejens Skoles gamle hovedbygning fra 1915, og Frederikshavn Boligforening opfører derudover et punkthus mod nord med plads til 20 boliger.

 

Det er - meget kort fortalt - planen med Ørnevejens Skole, som Frederikshavn Boligforening har købt for 23.185.500 kroner.

Sidebygningerne bliver revet revet ned, men boligforeningen vil dog forsøge at bevare aulaen, ligesom kælderen ud mod Ørnevej muligvis kan bruges til blandt andet opbevaring af cykler.

- Planen er, at hovedbygningen skal bevare sit indtryk, for det er jo en bygning, som alle frederikshavnere kender. Men vi vil samtidig gerne modernisere bygningen og give den lidt mere liv. Derfor kommer vi blandt andet til at rive nogle af de store træer ned, for særligt om sommeren er det næsten umuligt at se bygningen. Vi arbejder også på at finde nogle velegnede altaner. Det er vigtigt, at folk kan komme udenfor, når de bor i lejlighed, siger direktør Kim Madsen, Frederikshavn Boligforening.

Han forventer, at opførelsen af de 55 lejligheder i bedste fald går i gang i efteråret 2017. I givet fald vil de første beboere kunne flytte ind et år senere. Frederikshavn Boligforening har mulighed for at opføre endnu et punkthus med 20 lejligheder, hvis interesseren for boligerne er stor.

Projektet koster 110 millioner kroner. Huslejen bliver 875 kroner pr. kvadratmeter pr. år, hvilket svarer til en månedlig husleje for en bolig på 100 kvadratmeter på omkring 7.300 kroner. Det er arkitektfirmaet Kjær og Richter, der har tegnet de første skitser og vil stå for det videre arbejde i projektet.

- Vi går nu i gang med en lave en projektlokalplan for bygningerne og udearealerne, som skal ske i tæt samarbejde med kommunen, der arbejder målrettet med en udvikling og forbedring af bymidten til et aktivt byrum. Ørnevejens Skole er en del af bymidten, og vi søger derfor at indrette fællesområder og udearealer, så Ørnevejen Skole også bliver en aktiv bebyggelse, lover Kim Madsen.

Det er endnu ikke besluttet, hvad denne afdeling af Frederikshavn Boligforening skal hedde.

- Vi modtaget meget gerne gode forslag, mens vi arbejder med projektet, siger Kim Madsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close