Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Østerby Landsbyråd vinder foreningspris

Formand for Østerby Landsbyråd, Karin Jønsson, sammen med afdelingsdirektør Jesper Jensen, Nordjyske Bank Læsø.
Østerby Landsbyråd på Læsø er én af tre foreninger i Nordjylland, som kan glæde sig over en pengepræmie på 33.333 kroner, der følger med Nordjyske Banks foreningspris. Pengene skal gå til en ny badebro, som kan bruges af alle på øen.

 

I 2019 lancerede Nordjyske Bank en ny foreningspris, der skal belønne det gode sammenhold i de nordjyske lokalforeninger. Prisen hylder blandt andet foreninger, som har skabt et positivt sammenhold for foreningernes medlemmer eller for lokalområdet – et sammenhold, som har været stærkt udfordret af coronapandemien igennem det seneste år.

Den ene af de tre vindere i 2021 er Østerby Landsbyråd.

- Vi er simpelthen så glade for prisen. Alle i bestyrelsen blev ellevilde, da jeg fortalte dem den gode nyhed. Der er så mange, der bakker op om foreningen, og det er så dejligt at mærke, at vores arbejde batter noget. Det er virkelig overvældende, og vi er meget taknemmelige, lyder det fra indstiller og formand for Østerby Landsbyråd, Karin Jønsson.

Østerby Landsbyråd har over 20 år på bagen og omkring 200 medlemmer. Foreningen holder til i Østerby Servicecenter, som drives af omkring 20 frivillige. I centret er der gratis aktiviteter for alle aldre, blandt andet pandekagedage for de yngste skoleelever, strikke- og knipleklubber, litteraturklub, foredrag, sportsturneringer og meget andet. Coronasituationen har dog sat en stor del af aktiviteterne på pause, men fællesskabet er blevet vedligeholdt.

- Centret og foreningen er først og fremmest omdrejningspunkt for socialt samvær, hvor alle er velkomne. Selv om foreningslivet har været meget udfordret i løbet af det seneste år på grund af corona, har vi stadig holdt konkakten i foreningen vedlige på Facebook, og når det har været muligt, har vi mødtes udenfor til for eksempel et spil petanque og en kop kaffe. Vi har desuden søgt midler til endnu flere aktiviteter, blandt andet til etablering af en udendørs legeplads og multibane samt til at kunne invitere ældre enlige til sund aftensmad i centret, fortæller hun.

Pengepræmien, der følger med den nordjyske foreningspris, er også allerede afsat. Foreningen vil nemlig etablere en badebro ved den 100 meter lange badestrand, så alle på hele Læsø kan nyde en forfriskende dukkert.

- Østerby Landsbyråd har imponeret os med deres mange forskellige aktiviteter, som tilgodeser både unge og ældre borgere. Deres store frivillige indsats er helt afgørende for det sociale sammenhold i byen. Det er et virkelig godt eksempel på, hvor langt man kan komme med gode, lokale kræfter, som arbejder til gavn for fællesskabet. Vi glæder os til at følge etableringen af badebroen, som kan komme alle på Læsø til god gavn, siger afdelingsdirektør Jesper Jensen, Nordjyske Bank Læsø.

Nordjyske Bank har i år haft 81 indstillinger til Foreningsprisen. Foruden Østerby Landsbyråd er også Social Sundhed Aalborg og Løkken Surf Klub blevet hyldet med den nordjyske foreningspris i år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close