Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ombytning af pas: Bestil en tid med det samme

Mette Hardam (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune, opfordrer på det kraftigste borgere i kommunen til at bestille tid til ombytning af pas i samme øjeblik, de modtager en besked om, at deres pas skal ombyttes.

 

På Kultur- og Fritidsudvalgets møde i onsdags blev udvalget orienteret om den igangværende sag om ombytning af pas.

Borgerservice har planlagt at udsende 1.000 breve om ugen, og der skal udsendes i alt 12.872 breve. Rigspolitiet blev i efteråret 2017 gjort bekendt med en fejl i optagelsen af fingeraftryk i pas udstedt i 18 kommuner, herunder Frederikshavn. Årsagen til fejlen findes, ifølge leverandøren af pasbestillingssystemet, i en programmeringsfejl, hvor fingeraftryk blev lagret forkert.

Alle berørte borgere modtager besked direkte i deres e-boks fra Frederikshavn Kommune.

- Grunden til, at vi opfordrer borgerne til at tage aktion, så snart de modtager mailen, er ganske enkelt, at det med fordel kan ske, inden der sker genåbning af Borgerservice, idet der på det tidspunkt forventes at komme lang ventetid. Borgerservice skubber selvsagt en "pukkel" af opgaver foran sig i forhold til kørekort- og almindelige pasudstedelser, oplyser Mette Hardam.

Du kan bestille tid på Frederikshavn Kommunes hjemmeside eller ved at ringe til Den Digitale Hotlinie 7020 0000.

Passet kan efter tidsbestilling ombyttes i Frederikshavn, Sæby og Skagen.

- Vi har lige nu ombyttet godt 1.000 pas, men har knap 13.000 pas i alt, der skal ombyttes inden uge 26. Det er vigtigt at understrege, at man ikke bare kan møde op. Ombytning af passet kræver tidsbestilling, pointerer Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close