Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Opera, billedkunst og historiefortælling

Live-opera, billedkunst og historiefortælling går op i en højere enhed, når sanger, foredragsholder og operaformidler Søren Schelling torsdag 14. oktober kl. 19.30 fremfører operafortællingen Carmencita illustreret af kunstner Anne Marie Johansens billeder. Det sker på Frederikshavn Bibliotek.

 

Da operaen "Carmen" havde premiere i Paris i 1875, blev den en bragende fiasko. Men takket være komponisten Bizets geniale, iørefaldende musik og begavede behandling af forfatteren Mérimées' kontroversielle roman om den erotiske sigøjnerkvinde Carmen fandt den snart vej til toppen af operarepertoiret. Og der har den ligget siden.

Søren Schelling fortæller denne aften kærlighedshistorien "Carmencita", der låner sit stof fra Bizets berømte opera, men fortællingen følger sit eget spor. Det er en kærlighedshistorie, en historie om begær, jalousi og afsavn, men også en historie om at finde sig til rette som menneske i en verden hvor virkelighed og drømme ikke altid følges ad.

Søren Schellings ord bliver ledsaget af en række farverige illustrationer, som kunstner Anne Marie Johansen fra Frederikshavn har skabt helt specielt til forestillingen, og som projekteres op i baggrunden til et helt selvstændigt kunstnerisk "bagtæppe".

En operafortælling er en unik live performance, der blander opera, billedkunst og historiefortælling på en ny og original måde. Søren Schelling indleder med en optakt i form af et uhøjtideligt koncertforedrag om den opera, der ligger til grund for aftenens fortælling, og om arbejdet med at transformere den til en levende fortælling. Musik og operasang krydre aftenens fortælling.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk. Arrangementet har tidligere været datosat til 10. marts 2021, men er blevet flyttet på grund af COVID-19.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close