Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Opråb til ældre virkede - vaccinetider booket nu

Borgmester Birigt S. Hansen: - Vi lægger asfalten, mens vi kører, når det gælder om at agere i disse corona-tider.
Det virkede med et opråb i går. Det konstaterer Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, som glæder sig over, at stort set alle vaccinetider fredag og lørdag nu er booket.

 

Tirsdag middag udsendte kommunen en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at under halvdelen af tiderne var booket. 890 ældre over 65 år i Frederikshavn Kommune, som både modtager praktisk hjælp og personlig pleje, har fået en invitation fra Statens Serum Institut om at blive vaccineret.

Region Nordjylland kommer til Arena Nord fredag og lørdag samt Manegen i Sæby og Skagen Kultur- og Fritidscenter fredag. De ældre - eller deres pårørende - skal dog selv bestille en tid. Tirsdag middag så det skidt ud.

- Men vores opråb virkede. I aftes var næsten alle tider booket. Der har været aktivitet hele morgenen og formiddagen med at svare og booke de sidste i målgruppen, siger Birgit S. Hansen.

Der er en del forvirring om, hvem som er i målgruppen, hvordan de ældre får besked, og om kommunen hjælper. Det er ikke nemt, erkender borgmesteren.

- Vi lægger asfalten, mens vi kører, når det gælder om at agere i disse corona-tider. Det gælder test, restriktioner, anbefalinger, vaccinationer med mere. Her er det vigtigt, at vi arbejder med et højt informationsniveau på flere platforme. Brev og e-Boks er ikke nok. Der skal kampagner på netmedier, tv, radio og ugeaviser til. Oplysninger om restriktioner og anbefalinger nåede bredt ud. Det samme skal vi sørge for sker med alt det praktiske, når det gælder vaccination, mener Birgit S. Hansen.

Det er Sundhedsstyrelsens faglige vurdering, at målgrupperne for vaccinationsprogrammet overordnet bør prioriteres i følgende rækkefølge:

1. Personer som bor i plejebolig med videre

2. Personer over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp

3. Personer over 85 år

4. Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion

5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19

6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19 eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson

7. Personer på 80-84 år

8. Personer på 75-79 år

9. Personer på 65-74 år

10. Personer på under 65 år, som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19

11. Personale, der varetager øvrige samfundskritiske funktioner

12. Øvrige befolkning, for eksempel segmenteret efter alder

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close