Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
23. januar 2023 - kl. 11.01

Opsigelsesrunder: Få hjælp til outplacement

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: SPONSORERET INDHOLD

Undergår dit firma omstrukturering eller organisationsændringer? Og betyder pågældende omlægninger, at du er nødsaget til at skulle afskedige adskillige medarbejdere?

Artiklen er sponsoreret af Adecco

Fyringsrunder er altid svære. I mange tilfælde kan du være nødsaget til at skulle sige farvel til loyale og længerevarende medarbejdere, som har gjort en stor indsats gennem deres tid i dit firma.

Det er derfor højest sandsynligt i jeres fælles bedste, at de får en god vej videre i deres professionelle liv. Og her kommer outplacement ind i billedet.

Hvad er outplacement?
Outplacement er en form for rådgivning og vejledning, der tilbydes af nogle firmaer, som er specialiserede i at hjælpe folk på vej videre på arbejdsmarkedet, når de bliver arbejdsløse.

Firmaet er med både før, under og efter opsigelserne, så I får den bedste vejledning hele vejen igennem. På denne måde undgår de ledige medarbejdere at skulle gennemgå uoverskuelige perioder, hvor de ikke er sikre på, hvad deres næste skridt skal være.

Hvilken hjælp er det helt specifikt, som tilbydes?

Det første skridt er at klargøre, hvilken vej den pågældende medarbejder selv ønsker, at deres karriereliv skal tage. Herefter må der forventningsafstemmes i forhold til pågældende muligheder, hvilket også kan bedømmes ud efter test af personens svagheder og styrker, så den rette videre færd kan bestemmes.

Derudover bliver der tilbudt hjælp til at styrke personens sociale medie profiler, eller profiler på forskellige jobsider, samt en gennemgang af personens CV, så det er helt opdateret. Sidst, men ikke mindst, bliver der tilbudt træning af samtale- og interviewteknikker, så der er sikret et godt første møde, når medarbejderen skal videre ud.

Et outplacement firma har selvfølgelig meget erfaring på området, og kan også skræddersy deres forløb specifikt efter den pågældende opgave, så der bliver givet den rette, personlige vejledning. Firmaet har også gode kontakter, som kan udnyttes i denne forbindelse.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...