Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.02.2012 | Af: Leif Jensen

Optakt til Istølt i bidende kulde lørdag på Knivholt

43 ryttere på deres islændere varmede i dag op til næste weekendens Istølt i Frederikshavn.
Lørdag formiddag kunne man på gårdspladsen på Knivholt høre lyden af hestehove, idet rammen var sat til optakt til det store Istølt show på lørdag i Iscenter Nord.

 

Det er tredje gang, arrangementet finder sted i Frederikshavn, og alle sejl er sat til for, at det bliver en stor aften for islænder-folket. Her en uge før showet kunne alle andre interesserede deltage i en stor fælles ridetur med start og mål på den gamle hovedgård.

Iklædt rød hue og åbenstående jakke bød arrangør Jan Michael Madsen velkommen på gårdspladsen til de 43 ryttere, der alle var helt klar til den store oplevelse.

- Der var nogle flere, der havde tilmeldt sig. Men de har åbenbart ladet sig afskrække af den bidende kulde. Men én ting er sikkert, og det er, at de dermed helt klart går glip af noget, formanede han, mens han stod oppe i en trailer og kunne overskue den samlede flok af islændere og ryttere.

Ingen tvivl om, at vejret var det, man vil kalde for friskt heroppe nordpå. Men der var blå himmel, og solen tittede flot frem blandt en smule skyer. Derudover var det et fint hvidt snedække, som de mange deltagere kunne nyde synet af på turen, der blandt gik gennem Vandværkskoven og op til Pikkerbakken.

Rytterne blev delt op i to hold. En rute på 10 kilometer og en rute på 16 kilometer. De to distancer krydsede ved Bangsbo Museum, hvor man så kunne forsyne sig med lidt godt til ganen til den videre tur. Der var såkaldte forryttere forrest til at styre tempoet og sørge for, at alle kom godt igennem turen. Der blev formanet, at man skulle passe godt på hinanden og tage hensyn til de andre ryttere og holde øje med trafikken.

- Når de er der på pitstoppet ude ved Bangsbo Museum, så vil hesten dampe, fordi vejret er sådan her, forklarer Jan Michael.

- Sådan nogle dyr her er jo en crossmaskine af kød og blød. Det er en helt specielt udfoldelse i naturen for deltagerne, for det er sammen med et stort dyr, fortæller han, idet vi fanger ham efter samtlige ryttere er sent afsted.

Han er selv islændere-tosset, så hans begejstring er stor, og han forklarer, at han synes, det er noget helt specielt, når de har deres store vinterpels på.

- Hestene varmer lidt her i kulden, og hvis man fryser om fingrene, så stikker man bare lige dem ind under manen et øjeblik. Dér er der 38 grader, forklarer han med et glimt i øjet.

- De skal ride med mordax af hensyn til hestens sikkerhed, da de dermed bedre kan stå fast, forklarer Jan Michael og hiver en sko op af lommen og viser, hvordan sådan en ser ud.

- Det er jo også istølt det her, siger han, mens han peger på islaget på stenene ude foran hovedgården.

Da rytterne kom igennem turen, var der en del røde kinder, og Knivholt emmede endnu mere af islænder-folk. En helt skare af øvrige interesserede trodsede den sibiriske kulde og stillede sig op til at anskue de flotte opvisninger på selve gårdspladsen.

Indenfor i hestestalden var der stillet boder op med alt, hvad hjertet kunne begære af udstyr og lignende. I madpakkerummet kunne man købe suppe til at varme sig på samt andre gode ting, og som Jan Michael Madsen fortalte, så gik overskuet til et godt formål: At gøre næste års arrangement endnu større og endnu bedre.

Alt tyder på, at alle deltagere på turen fik sig en god oplevelse, og at det sikkert var rigtigt rart at komme ind i varmen igen efter dagens udfoldelse.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

04-01 - Istølt Frederikshavn samler igen ve...
13-02 - Skandale under istølt: Et af parren...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close