Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Orskov Yard øger sit resultat i krævende år

Orskov Yards nye flydedok tages i brug 18. januar, hvor den første kundedokning finder sted.
Orskov Yards årsrapport for 2019/2020 viser en nettoomsætning på 525 mio. kr. og et resultat efter skat på 25 mio. kr. Resultatet oversteg det i årsrapporten for 2018/19 forventede resultat og skyldes primært en effektiv udnyttelse af produktionsapparatet i store dele af regnskabsåret. Selskabet udtrykker tilfredshed med resultatet.

 

- På trods af den verserende Coronapandemi har vi været i stand til at øge indtjeningen i et krævende regnskabsår. Igennem året har værftet udført mange store ombygningsopgaver for danske og udenlandske kunder, herunder ombygning af et tørlastskib til et laksefodringsskib, opgradering af Bornholmerfærgen Povl Anker, vedligehold af søværnets skibe og ombygning og installation af et omfattende køle/fryse- og fiskehåndteringsanlæg i en stor udenlandsk trawler, udtaler adm. direktør Lars Fischer.

Coronapandemien og de indførte restriktioner er naturligvis ikke gået ubemærket hen på værftet.

- Vi måtte hjemsende 86 medarbejdere i slutningen af marts på grund af annullerede og udskudte ordre. Heldigvis stabiliserede situationen sig relativt hurtigt, og efter seks uger var alle medarbejdere tilbage på værftet. Som reparationsværft er vi vant til store udsving i vores belastningssituation, så derfor har vi kunne reagere hurtigt og effektivt i de perioder, hvor der er blev indført Corona-restriktioner og ligeledes mande kraftigt op, når der efterfølgende opstod spidsbelastninger, oplyser direktør Christina Ørskov.

2020 var også året, hvor Orskov Yard fik leveret sin nye flydedok. Den 180 meter lange flydedok ankom til Frederikshavn i august 2020 og er efter de sidste forberedelser nu placeret ved det nykonstruerede kajanlæg. Flydedokken tages i brug 18. januar, hvor den første kundedokning finder sted.

- Den nye flydedok er allerede godt booket de kommende måneder, hvilket bekræfter rigtigheden i den store investering. Udover investeringen i ny flydedok og kajanlæg har vi netop besluttet at bygge nye og moderne værkstedsfaciliteter i tilknytning til den nye flydedok, fortæller Lars Fischer.

Den historisk store investering i ny flydedok, kajanlæg og nye værkstedsfaciliteter skal fremtidssikre og styrke Orskov Yards forretning.

- Vi øger vores kapacitet med 25-30 procent. Ligeledes vil vi med de nye værkstedsfaciliteter kunne tilbyde et yderst professionelt set-up for overhaling af skibsudstyr som thrustere, propellersystemer, ror, pumper og ventiler, siger Christina Ørskov.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close