Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Orskov Yards nye dok ankom i dag til Fr.havn

Turen fra Tyrkiet begyndte 15.juli. I dag ankom dok 5 til Frederikshavn.
Orskov Yards nye flydedok til over 100 millioner kroner ankom i dag til Frederikshavn.

 

- Ankomsten er en milepæl for Orskov Yard, og vi glæder os enormt meget til at tage dokken i brug i starten af det nye år. Mig bekendt er det mere end 40 år siden, der senest blev leveret en nybygget flydedok til et dansk værft, og med denne investering vil vi udvide både vores kapacitet og markedspotentiale, udtaler Lars Fischer, adm. direktør, Orskov Yard.

Det har taget 15 måneder at bygge flydedokken, som blev leveret fra det Tyrkiske værft HAT-SAN 15. juli, hvorefter dokken er blevet slæbt til Frederikshavn med slæbebåden Fairplay-33. Slæbet, som er på 3700 sømil, har taget 24 dage og er gået via Middelhavet, Gibraltar, Biscayen og Den Engelske Kanal, inden den ankom til Frederikshavn lørdag formiddag.

Vejret har generelt været gunstigt under turen, hvor især rolige vindforhold under besejling af Biscayen var vigtig for en sikker hjemtransport.

- Orskov Yard var en af de store initiativtagere til dialogen om havneudvidelsen, og derfor er det rigtig stort, at vi i dag kan byde velkommen til dok 5. Værftet er med denne investering om nogen med til at tage ansvar og styrke området for maritim service - ikke bare i Frederikshavn, men i hele Nordjylland. Stort tillykke til Orskov Yard, til Frederikshavn Havn og hele byen, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør, Frederikshavn Havn.

Dokken skal nu have installeret et internt hydraulisk støttesystem og afvente færdiggørelse af en det nye kajanlæg i Frederikshavn Havn, hvorefter den kan tages i brug i starten af 2021. Indtil da er dokken placeret meget synligt ved Stena Oil på den nye del af Frederikshavn Havn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close