Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.04.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

På kajaktur til Danmarks Outdoorby No. 1

Se flere fotos under artiklen.
Frederikshavn Havkajakklub har været på tur til Danmarks Outdoorby No. 1 - Silkeborg. Halvdelen af medlemmerne i klubben havde tilmeldt sig turen.

 

- Det var ikke søernes land, vi skulle besøge, men byen med de mange søer, og vi fik set rigtigt mange af dem - og fra den pæne side, da der ikke var specielt bølgegang på søerne i denne weekend, fortæller formand Hans-Christian Højslet.

Turen var ment som en tur for de eksisterende medlemmer, inden der nu er kurser for de nye medlemmer, hvorefter klubben vil være dobbelt så stor som nu.

Udgangspunktet for alle roture gik fra Skyttehusets Outdoor Camp tæt på Himmelbjerget, hvor deltagerne boede i hytter.

Der var afgang fra Frederikshavn Marina fredag 16. april kl. 12.30 og ankomst til Silkeborg kl. 15.00. Efter kaffe og hjemmelavede romkugler og omklædning gik turen rundt på Julsø, op til Himmelbjerget og retur til campingpladsen, hvor der var velkomstdrink og efterfølgende chili con carne med tilhørende vine.

Lørdag gik turen hele vejen rundt om Silkeborg. Vejret var fantastisk, og der var ufatteligt mange roere og kajakroere på vandet - udover små motorbåde og større speedbåde. Silkeborg Kajakklub var blandt andet ude og træne deres juniorer på 9-12 år, der træner fire gange ugentligt. Derudover var der også mange af deres andre kajakroere på vandet for at træne.

- Vi så nok op imod 150 kajakker i løbet af lørdagen, hvis det kan gøre det, vurderer Hans-Christian Højslet.

Turen gik ind igennem Svejbæk-snævringen over Borre Sø, igennem Sejs-snævringen, forbi Hattenæs og Indelukket og hen til Hjejle-bådene. Igennem slusen over til Silkeborg Langsø. Op igennem Silkeborg Langsø og op til det nye kajakcenter, som Silkeborg Kommune har anlagt ved Langsø, hvor der var kajak-polo. Her var der frokostpause.

- De roere, vi mødte, fortalte, at de dyrkede kajak-polo syv dage om ugen. Der var virkeligt gang i den, og der blev gået til "stålet". Det er et fantastisk kajakcenter, kommunen har bygget.

Videre ned til Lysbro, igennem åen og over til Ørnsø, overbæring af kajakker over til Aggerholm, hvor der var kaffepause, igennem Almind Sø og videre ad Odder-passagen til Vejlsø og tilbage imod campingpladsen, hvor frederikshavnerne lige var en lille smut-tur inde i ”Brillerne” og rundt om Paradisøerne, inden de genså deres hytter.

Aftenens menu bestod af gode, krogmodnede burgere og pølser fra grillen med tilhørende vine.

Søndag tog deltagerne en tur fra campingpladsen til Laven og retur igen, inden turen gik retur til Frederikshavn.

- Da jeg selv kommer fra Silkeborg, var det fantastisk at se, hvor meget byen har udviklet sig, og hvor meget, der bliver bygget rundt omkring i byen, siger Hans-Christian Højslet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close