Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.03.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Pas på, når du fylder gas på din fyrfadslighter

Huset på Buhlsvej i Frederikshavn bliver revet ned og bygget op igen. Foto: Jesper Christiansen, TV2 Nord
Pas på når du fylder gas på din fyrfadslighter. Sådan lyder advarslen fra familien til det ældre ægtepar, hvis hus på Buhlsvej i Frederikshavn tirsdag brændte totalt ned, da en fyrfadslighter eksploderede i hænderne på en 87-årig mand, da han fyldte gas på den.

 

I dag står kun resterne tilbage af huset på Buhlsvej.

- Et helt livs minder er brændt ned. Jeg er så ked af det på deres vegne, siger Dorthe Christensen, som er svigerdatter til det ældre ægtepar på 83 og 87 år, som har boet i huset på Buhlsvej i mere end 40 år.

Det ældre ægtepar et stadig chokeret over den voldsomme hændelse i mandags, og derfor er det svigerdatteren, som fortæller om de dramatiske minutter mandag formiddag, som pludselig ændrede deres tilværelse.

Dorthe Christensens 87-årige svigerfar fyldte gas på sin fyrfadslighter. Noget, han har gjort mange gange tidligere uden problemer, men tirsdag gik det galt.

- Lighteren eksploderer i hænderne på ham, og i panik smider han den fra sig, så den lander i sofaen, og i løbet af 5-10 minutter er der ild i hele huset, fortæller Dorthe Christensen til TV2 Nord.

Hendes svigerforældre flygtede ud af huset for at hente hjælp, og selv om Nordjyllands Beredskab var fremme efter kort tid, var huset overtændt, og Dorthe Christensen opfordrer nu andre til at være påpasselige, når de vil fylde gas på fyrfadslightere.

- Man skal advare folk om at bruge fyrfadslighter. Det er ikke ufarligt. Min svigerfar har fået en alvorlig forskrækkelse, siger Dorthe Christensen.

På Facebook har flere brugere i forbindelse med omtale af branden på Buhlsvej berettet om, at de også har oplevet, at fyrfadslightere er eksploderet i hænderne på dem, da de fyldte gas på.

Ingen af de omtalte tilfælde er dog endt så galt, som branden i Frederikshavn i denne uge, og Nordjyllands Beredskab kender ikke til andre eksempler på brand på grund af eksploderende fyrfadslightere.

Dorthe Christensen svigerforældre er nu midlertidig installeret i en lejlighed. Huset på Buhlsvej er totalskadet.

- Huset bliver revet ned og bygget op igen. Alt er gået tabt, men hovedsagen er, at de begge har det godt og ikke kom noget til, siger Dorthe Christensen til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jesper Christiansen, TV2 Nord

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close