Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

Pengemangel betyder, at Frisk i Naturen stopper

Miljøminister Lea Wermelin blev præsenteret for projektet på en gåtur i bare tæer i Raabjerg Mile med naturpædagog Erik Holm Sørensen, borgmester Birgit S. Hansen og folketingsmedlem Bjarne Laustsen.
"Frisk i Naturen" har siden 2012 været et tilbud til psykisk sårbare i Frederikshavn Kommune, men som situationen er lige nu, stopper "Frisk i Naturen" med udgangen af september i år.

 

Det er meldingen, som støttecentrene i Skagen, Sæby og Frederikshavn har fået.

Regeringen bevilgede i efteråret 500.000 kroner til "Frisk i Naturen", så projektets initiativtager, Erik Holm Sørensen, kunne brede det ud til flere kommuner.

Det er ifølge Erik Holm Sørensen lykkedes. 10 kommuner - blandt andet Læsø, Hjørring, Aalborg, Fanø, Odense, Bornholm, Ringsted og Furesø - har i en eller anden grad ladet sig inspirere af "Frisk i Naturen". Kernen er, at de psykisk sårbare finder ro, når de eksempelvis går på bare tæer i Råbjerg Miles sand eller tager en tur til stranden for at finde rav.

Erik Holm Sørensen bekræfter over for Kanal Frederikshavn, at "Frisk i Naturen", som det ser ud nu, stopper 30. september, fordi der ikke er flere penge i kassen.

- Men vi håber da, at vores politikere med borgmesteren i spidsen kan finde penge, så vi kan fortsætte. Vi er også selv i gang med at søge støtte fra fonde, oplyser Erik Holm Sørensen.

Han har selv haft travlt med at besøge mange kommuner i det forløbne år, mens friluftsvejleder Heidi Brauteseth har taget sig af de fleste ture ud i naturen i Frederikshavn Kommune.

Pengene til "Frisk i Naturen" blev bevilget i kølvandet på en tur, hvor miljøminister Lea Wermelin vandrede i bare tæer i Raabjerg Mile med blandt andre Erik Holm Sørensen, borgmester Birgit S. Hansen, folketingsmedlem Bjarne Laustsen og flere psykisk sårbare.

- Vi skal passe på naturen. Men måske kan naturen også passe på os. Jeg har selv besøgt "Frisk i Naturen" og talt med brugerne om, hvordan naturen kan give ro og lindre. Med det nye samarbejde sikrer vi, at erfaringerne fra Frederikshavn bredes ud til gavn for psykisk sårbare i hele landet, sagde miljøminister Lea Wermelin i september 2020.

Dengang var målet inden for det første år at få mindst 350 borgere, der normalt ikke på egen hånd kommer ud i naturen, med ud under åben himmel. Allerede efter et halvt år var målet nået, da 478 psykisk sårbare borgere havde deltaget i "Frisk i Naturen".

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close