Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.06.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Per Allerup (C): Tandløs vision på skoleområdet

Per Allerup (C): - Lav nu en ambitiøs vision med mål, som kan mærkes og ikke mindst måles.
Byrådskandidat Per Allerup (C) har skrevet dette indlæg: I de seneste måneder har bestyrelserne fra skoler, klubber og Ungdomsskolen i samarbejde med Børne- og Ungdomsudvalget været i gang med at udarbejde en ny vision for Center for Skole - det vil sige Ungdomsskolen, klubber og skoler i Frederikshavn Kommune.

 

Det arbejde er mundet ud i en, med mine øjne, tandløs vision, der nu er sendt i høring hos skolebestyrelser og medarbejdere.

Kommunens vision består af tre pejlemærker:
1. Faglige fyrtårne
• vi skaber de bedste forudsætninger for, at alle børn og unge får et godt børne-, ungdoms- og voksenliv.
• vi er ambitiøse på børn og unges vegne og har respekt for den enkelte
• vi har et helhedsorienteret blik på barnet og den unge

2. Fællesskabets naturlige ankerplads
• alle børn skal være en del af et fællesskab
• vi er fælles om opgaven
• vi omfavner mangfoldigheden og skaber kulturmødet

3. Børn og unge som navigatører
• vi prioriterer børn og unges stemme højt
• vi inddrager børn og unges egne erfaringer, perspektiver og ønsker på alle niveauer

Så vidt visionen. Ovenstående hovedpunkter ser godt ud på papiret, men er i bedste fald tomme ord og floskler. For hvem kan ikke nikke genkendende til, at man ønsker at skabe de bedste forudsætninger for, at alle børn og unge får et godt liv.

Dårlige resultater i kvalitetsrapport
Sidste år udkom den Fælles Kvalitetsrapport for Familie, Dagtilbud og Skole. Rapporten udarbejdes hvert andet år. Når man dykker ned i den rapport, ser man at Frederikshavn Kommune ligger under landsgennemsnittet på blandt andre følgende trivselsmålinger:

• Andelen af elever med høj faglig trivsel
• Andelen af elever, der oplever ro og orden

Derudover ligger eleverne i Frederikshavn Kommune væsentligt under landsgennemsnittet i målinger af, hvor gode de er til dansk og matematik. Eksempelvis er 75 procent af eleverne i 2. årgang gode til matematik på landsplan. I Frederikshavn Kommune er kun 61 procent af eleverne gode til matematik.

Også på specialskoleområdet er der plads til forbedring. Kun 5,9 procent af eleverne i specialklasser tog afgangseksamen, mens det på landsplan er over 20 procent.

Lav en ambitiøs vision
Som nævnt er visionen lige nu i høring. Vores opfordring fra Det Konservative Folkeparti skal være: Lav nu en ambitiøs vision med mål, som kan mærkes og ikke mindst måles.

Man kunne jo inkludere i visionen, at elevernes faglige niveau skal svare til landsgennemsnittet. Så har både politikere og fagligt personale noget at styre efter.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close