Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Peter Astrup modtog flot blues-pris i Memphis

For første gang nogensinde er blues-prisen "Keeping the Blues Alive" blevet uddelt til en dansker. Peter Astrup, som i 15 år har stået bag blues-festivalen i Frederikshavn, er netop hjemvendt fra Memphis i USA med den flotte pris.

 

På skænken i Peter Astrups stue står Keeping the Blues Alive-prisen.

- Den her pris er den største pris, man kan få som en ikke-musiker. Det med at "keeping blues alive" er noget, de holder meget øje med i USA, siger Peter Astrup til TV2 Nord.

Han er den første dansker til at modtage prisen og den bare tredje person udenfor USA, som modtager den internationale blues-pris.

- Som de sagde derovre, så er det ikke en pris, man får, fordi man lige har gjort noget. Det er en lifetime achievement, smiler Peter Astrup.

Han har fået prisen for mere end 30 års arbejde med at udbrede kendskabet til blues. De seneste 15 år har han arrangeret festivalen Blues Heaven i Frederikshavn. En festival, som er vokset år for år. Og blues-prisen vil gøre festivalen endnu mere synlig rundt om i verden, tror Peter Astrup.

- Jeg er på, at det vil give en masse - både branche- og eksponeringsmæssigt, så mange finder ud af, at den finder sted, siger han.

Keeping the Blues Alive-prisen blev uddelt i Memphis ved et stort show.

- Keeping the Blues Alive er sådan en award, som vil følge en resten af livet, for det kan ikke blive større indenfor den her verden, siger Peter Astrup til TV2 Nord.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close