Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Peter Bro har været i praktik på Christiansborg

Peter Bro (t.h) anbefaler andre skoleelever at komme i praktik på Christiansborg.
Peter Bro er elev på Nordstjerneskolen i Frederikshavn, men i Folketingets åbningsuge var han i praktik hos folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

 

- Jeg har altid interesseret mig meget for politik. Da jeg første gang kom ind på Christiansborg, var jeg spændt. Jeg havde ventet på den dag i flere uger, og nu var det endelig nu. Da jeg fik mit skilt, tænkte jeg: "Nu arbejder jeg på Christiansborg", fortæller Peter Bro.

Han fik en lille rundvisning, da Bjarne Laustsen tog ham ned til ridebanen, hvor Liberal Alliance har deres kontorer. Herfra fortsatte turen til biblioteket og Socialdemokratiets sekretariat.

Tirsdag var præget af Folketingets åbning. I kirken lagde præsten meget vægt på, at man bruger mange ord i politik, og at ord er noget af det vigtigste i vores samfund, hvilket Peter Bro finder meget interessant.

- Statsministerens tale gik meget ud på, hvor meget vi stoler på hinanden her i Danmark, og at vi stoler så meget på hinanden, at vi lader en pengekasse ved en jordbærbod stå frit fremme, siger Peter Bro.

Den unge frederikshavner medvirkede også i DR P4 Nordjylland.

- Det var rigtig spændende. Jeg har været i radioen før, men den her gang var anderledes, fordi vi var flere om mikrofonen. Det giver en lidt anden fornemmelse, fordi man ikke bare snakker til folk igennem en mikrofon, men også folk i virkeligheden, siger Peter Bro.

Onsdag morgen deltog han i Socialdemokratiets gruppemøde, hvor der blev talt om dagens nyhed, nemlig finanslovsforslaget, og Jesper Petersen holdt sin tale for at fortælle, hvad finanslovsforslaget går ud på.

- Før det havde Nicolai Wammen forklaret finansloven på en "nem at forstå"-måde, så selv vi praktikanter forstod det. Det var en rigtig øjenåbner, fordi vi virkelig hørte, hvordan et gruppemøde foregår. Vi var også med til et møde om et nyt militært forskningsinstitut, som skulle være under ledelse af Aalborg Universitet, fortæller Peter Bro.

Torsdag overværede praktikanterne åbningsdebatten fra Folketingets tilhørerloge. De hørte talerne fra de tre største partier (S, V og DF), hvorefter de fik mad fra Snapstinget. Efter maden gik de i kælderen og så TV2's studie, hvor journalist Katrine Fuglsang, som er frederikshavner, gav en rundvisning og fortalte, hvordan studiet virker, og hvad folk laver dernede.

Fredag besøgte Peter Bro Forsvarsministeriet, hvor han fik rundstykker sammen med forsvarsminister Trine Bramsen og nogle andre fra Forsvarsudvalget. Efter det var praktikanterne i Holmens Kirke og overværede overrækkelsen af Den Danske Redningsberedskabspris, som gik til fire brandmænd.

- Det har været en fantastisk uge, hvor jeg ikke kunne have ønsket mere. Det bedste ved det hele var, at jeg hele tiden lavede noget - lige meget om jeg sad og skrev dagbog eller Facebook-opslag, så har det været hyggeligt at være i København. Jeg kan kun anbefale, at andre tager kontakt med et folketingsmedlem og kommer i praktik på Christiansborg, lyder det fra Peter Bro, som i denne uge er tilbage på Nordstjerneskolen, inden han skal på efterårsferie.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close